Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Efter Lejonkungen – nu gör Disney spelfilm om Snövit

04 jun, 2019 
AvEmma Castman
Snövit, spelfilm
Spegel, spegel och Snow White and the Huntsman är två exempel på filmer baserade på bröderna Grimms historia om Snövit och de sju dvärgarna. Nu meddelar Disney att de också kommer att göra en ny version av den klassiska berättelsen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Den senaste tiden har Disney satsat stort på nyinspelning av gamla klassiker, och hittills har uppdaterade versioner av de populära filmerna Aladdin och Dumbo fått se dagens ljus. Den 17 juli är det dessutom dags för Disneys klassiker Lejonkungen att äntra bioduken. En film där vi bland annat kommer att få höra Beyoncé Knowles-Carter göra rösten till Nala och rapparen Donald Glover till Simba.

Och som om det inte vore nog så har Disney nu meddelat att det är dags för ytterligare en titel att adapteras – nämligen berättelsen om Snövit och hennes sju dvärgar.

Både handling och musik ska utökas

Det var amerikanska Variety som först skrev om Disneys planer på att filmatisera berättelsen om Snövit, och enligt tidningen ska Marc Webb vara den man hoppas ta på sig uppdraget som regissör. Marc Webb långfilmsdebuterade 2009 med filmen (500) Days of Summer, och sedan dess har han bland annat regisserat The Amazing Spider-Man och uppföljaren The Amazing Spider-Man 2.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Tanken med den nya versionen av Snövit och de sju dvärgarna är att både handlingen och musiken ska utökas. Enligt Variety är planen att Erin Cressida Wilson ska stå för manuset, och att duon bakom musiken för La La Land och The Greatest Showman, Benj Pasek och Justin Paul, ska skapa musiken.

Än är det inte officiellt när filmen kommer att ha premiär eller vem som ska spela Snövit.

Foto: Universal Källa: Variety

Läs mer:

Beyoncé och Blue Ivy gör succé – i outfits inspirerade av Lejonkungen

Äntligen! Här är trailern till otecknade Aladdin med Will Smith

Se nya trailern till Aladdin – då har den premiär

Trailer: Disney och Tim Burton gör otecknad version av Dumbo

Annons