Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Efter kritiken: Nicki Minaj ställer in konsert i Saudiarabien

10 jul, 2019 
AvEmma Castman
Det står nu klart att Nicki Minaj kommer ställa in sin spelning i Saudiarabien nästa vecka. Detta för att visa sitt stöd för kvinnors rättigheter. Bokningen har sedan tidigare väckt stark kritik.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Hiphop-artisten Nicki Minaj var en av de inbokade artisterna på musikfestivalen Jeddah World Fest i Saudiarabien, men efter att bokningen väckt kritik uppger den amerikanska artisten att hon kommer ställa in sin planerade spelning. Detta efter att ha satt sig in i situationen för kvinnor och hbtq-personer i landet.

”Efter mycket reflekterande har jag beslutat mig för att inte uppträda på Jeddah World Fest som planerat. Samtidigt som jag inte vill något annat än att ta min show till fans i Saudiarabien har jag också läst på mer om frågorna, och bestämt mig för att det är viktigare för mig att visa att jag stöder kvinnors rättigheter, hbtq-rörelsen och yttrandefriheten”, säger artisten i ett uttalande i samband med att avhoppet offentliggjordes.

Artisten möttes av kritik på sociala medier

När det blev officiellt att Nicki Minaj först skulle uppträda på festivalen möttes det av både förvåning och upprördhet på sociala medier.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Flera saudiska twitteranvändare ska till exempel ha lyft det paradoxala i att Nicki Minaj, som är känd för sina frispråkiga låttexter och utmanande scenshower, får uppträda på scen, samtidigt som konsertens besökande kvinnor förväntas bära den heltäckande klädseln abaya.

”Alla hennes låtar är opassande och handlar om sex och att skaka rumpa och sedan säger ni att jag ska bära abaya. Vad i helvete?”, säger en kvinna i en video på Twitter, enligt The Guardian.

Även organisationen Human Rights Foundation i New York ska ha reagerat på att Nicki Minaj först tackat ja till spelningen och därför skrivit ett öppet brev till artisten där de uppmanat henne att utnyttja sitt kändisskap och tacka nej till framträdandet.

Foto: TT

Läs mer:

Därför tvingas Kim Kardashian byta namn på sitt nya klädmärke

Varför har alla blå profilbild och VAD har hänt i Sudan? 

Inget land i världen uppfyller FN:s mål om jämställdhet

Annons