Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Easter eggs från Taylor Swifts nya video All Too Well

20 nov, 2021 
AvJessica Rådne
taylor swift i all too well
Videon till singeln All Too Well från Taylor Swifts nyinspelning av albumet Red (Taylor´s Version) är full av referenser till hennes liv och karriär – här är 11 av dem!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Taylor Swifts stilresa genom årenBrand logo
TV: Taylor Swifts stilresa genom åren

För två år sedan meddelade Taylor Swift att hon tänkte spela in sina sex första album på nytt. Detta sedan kändismanagern Scooter Braun köpt upp hela Taylors låtkatalog från hennes tidigare skivbolag. Nyinspelningarna innebär att Taylor får tillbaka intäkterna från lyssningar – förutsatt att fansen väljer de nyinspelade versionerna framför originalen.

Tidigare i år kom den nya versionen av albumet Fearless (Taylor’s Version) och i dagarna var det dags för Red (Taylor´s Version) att släppas. På den plattan finns singeln All Too Well, som Taylor också gjort en ny video till.

Annons

Släppt låtar om sina kända ex

I många år har fans till popsensationen roat sig med att försöka lista ut vilka av Taylors expojkvänner som de olika hitsen handlar om. Redan 2008 sades låten Better than Revenge innehålla rader som refererade till exet Joe Jonas. Året därpå sjöng Taylor om någon som påminde om exet Taylor Lautner i låten Back To December. År 2010 var det John Mayers tur att få en break-up song med Dear John.

Listan kan göras längre, men tillbaka till All Too Well. Singeln släpptes 2010 efter att Taylor några år tidigare på sin födelsedag blivit dumpad av den 10 år äldre skådespelaren Jake Gyllenhaal. Paret dejtade bara ett par månader men uppbrottet satte spår i henne.

I den nyinspelade videon/kortfilmen till nya versionen av All Too Well myllrar det av referenser till Jake och annat smått och gott som vakna Swifties (Taylors fans!) har snappat upp. Här är de bästa påskäggen som vi skakat fram.

Annons

Referenserna i Taylor Swift: All Too Well :the short film

Dylan O’Brien som Jake Gyllenhaal look-a-like

Dylan O’Brien i all too well
Dylan O’Brien spelar killen i All To Well, och visst påminner han om en yngre Jake Gyllenhaal?

I videon till All Too Well: the short film får vi följa ett kärlekspars resa genom nyförälskelse-fasen, via första stora bråket, mot kriser som hopar sig och till slut ett smärtsamt uppbrott. Fans har noterat att skådespelaren som spelar killen i kärleksparet, Dylan O’Brien , har stylats till att påminna mycket om 00-talets modell av Jake Gyllenhaal. En slump? Knappast...

Annons

Längre fram i videon spelas en äldre version av samma kille av en skådis vid namn Jake Lyon. Japp, Jake.

Den röda halsduken

Röd halsduk dyker upp i videon
Taylor sjunger om en röd halsduk som hon glömmer hos sitt ex syster. I videon återkommer halsduken 13 år senare, när killen bär den.

I All Too Well sjunger Taylor om hur hon glömt kvar en halsduk hos sitt ex syster. I fansteorin är det Maggie Gyllenhaal som i så fall haft en halsduk i sin ägo i över 10 års tid, som tillhör Taylor . Självklart finns en röd halsduk med i den nyinspelade videon.

BILEN FRÅN 1989

Paret färdas i en scen i Mercedes-Benz modell 1989, en given referens till Taylors album med samma titel. Fans misstänker tack vare det att nästa album som Taylor ska spela in på nytt är just 1989.

Annons

Chocolate chip cookies

scen ur videon där paret fikar med tjejens pappa
I videon fikar paret med tjejens pappa. På bordet står då ett fat med kakor.

Tjejen i kortfilmen spelas av Sadie Sink, känd från Stranger Things. I en scen träffar pojkvännen hennes pappa över en fika. Hon bjuder på chocolate chip cookies, samma sötsak som Taylor själv bakade och bjud sina fans på under sina ”lyssnarfester” inför släppet av albumet 1989 som kom 1994.

Referens till känd paparazzibild

Under en promenad i NYC 2017 fotograferades Taylor och Jake av paparazzi. Paret såg mycket kärleksfulla ut, så pass att en källa till US Weekly menade att deras relation ”definitivt är seriös”. I videon till All Too Well menar fans att dessa mysiga bilder har återskapats.

Annons
tjejen rider på killens rygg under en höstig promenad
Kärleksfulla scener i All Too Well som påminner om bilder papparazzi tog på Jake och Taylor.

Referens till We Are Never Ever Getting Back Together

tjejen ligger och gråter på sängen
Smärtsamma telefonsamtal som leder till tårar i sängen.

I en scen ser vi tjejen som Sadie Sink spelar ligga och gråta på sin säng. Brevid henne ligger en mobil, och fans menar att det hela är en referens till låten We Are Never Ever Getting Back Together, som också påståtts handla om Jake Gyllenhaal.

Annons

I den låten sjunger Taylor “So he calls me up and he's like, ‘I still love you’ / And I’m like, I’m just, I mean this is exhausting, you know? / Like we are never getting back together, like, ever”. Kanske är det detta samtal som just utspelat sig i scenen?

Teaser till boken All Too Well på Tiktok

Mot slutet av videon har 13 år passerat och Taylor spelar nu den äldre versionen av samma roll som Sadie hade. Hon har då skrivit en bok med titeln All Too Well och håller en signering. Den som följer IRL-Taylor på Tiktok kan ha noterat att hon postat en video från när hon skriver i en bok vars omslag ~kanske~ är samma som till den fiktiva boken i videon.

Annons

Att just 13 år har passerat menar många btw är en hint till Taylors lyckonummer, nummer 13.

Låttexten från Red får liv

Du vet när paret i kortfilmen ligger och löser korsord ihop, ja det kan vara en referens till texten i Taylors hit Red. Hon sjunger att “Fighting with him was like trying to solve a crossword and realizing there’s no right answer.”

Ett annat stycke ur Red lyder: “And it was like slow motion / Standing there in my party dress / In red lipstick / With no one to impress / And they’re all laughing / As I’m looking around the room / But there was one thing missing / And that was the moment I knew.”

Annons

I kortfilmen står tjejen på en fest och ser sig omkring på just det vis som låttexten beskriver. Rött läppstift och festblåsa bär hon också.

Den röda lådan

Inför att Taylor skulle släppa sin nya version av albumet Red postade hon en bild på Twitter med ett rött inslaget paket. ”It’s red season”, löd hennes caption. I All Too Well-videon dyker det röda paketet upp på en byrå bakom tjejens rygg.

Bär hans kläder

Ytterligare en referens till en annan låt är när tjejen i videon ligger på sängen och sörjer den avslutade relationen. Hon bär samma rutiga skjorta som killen hade i en scen precis i början. Rader från låten Last Kiss tyder: “But now I’ll go / Sit on the floor wearing your clothes / All that I know is I don’t know / How to be something you miss.”

Annons

Födelsedagstårtan

Sista, men kanske tydligaste, blinkningen till Taylors verkliga relation med Jake Gyllenhaal är hur tjejen i kortfilmen blåser ut ljusen på en tårta med siffran '21'. Hon fyller år men killen är en no-show, precis som Jake var när han dumpade Taylor på självaste födelsedagen..

Se videon till Taylor Swift: All Too Well – the short film

Källa: ELLE US, Buzzfeed

Foto: Youtube

Se också: 5 snackisar från veckan som har gåttBrand logo
Se också: 5 snackisar från veckan som har gått

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons