Dubbelgångare? 28 kändisar som är nästan identiskt lika

23 jan, 2020 
AvNina Nyström
Millie Bobby Brown och Natalie Portman
Det sägs att nästan alla har en dubbelgångare någonstans i världen. Men vad är oddsen att de jobbar i samma bransch? Kändisar som är lika har vi sett förr, men alltså det här? Ser du skillnad på dem?
Annons

Ok, erkänn – visst har du också blandat ihop de här skådisarna och artisterna med varandra?

10 kändisars dubbelgångare från ikoner till vanlisar
10 kändisars dubbelgångare från ikoner till vanlisar

28 kändisar som är lika som bär

Salma Hayek och Penelope Cruz

Salma Hayek och Penelope Cruz

Vännerna och skådespelerskorna Salma Hayek och Penelope Cruz har toppat den här typen av listor i tjugo år – men det är ju inte så konstigt?

Penn Badgley och Adam Brody

Adam Brody och Penn Badgley

För 15 år sedan blev Adam Brody den gulliga, lite nördiga Seth Cohen med en hel värld i tonårsserien O.C. Penn Badgleys Joe Goldberg i You är aningens mer osympatisk Men looken går ju hem för båda rollerna.

Annons

Zooey Deschanel och Katy Perry

Katy Perry Zooey Deschanel

Popstjärnan Katy Perry och New Girl-skådisen Zooey Deschanel är ett annat klassiskt ”lika som bär-par”.

Zoe Saldana och Thandie Newton

Zoe Saldana och Thandie Newton

Avatar-stjärnan och Westworld-skådisen förväxlas ofta med varandra. Till och med Zoe Saldanas mamma har blandat ihop dem!

Annons

Will Ferrell och Chad Smith

Will Ferrell och Chad Smith

Komikern Will Ferrell är så van att bli jämförd med Chad Smith, trummis i bandet Red Hot Chili Peppers, att de ställt upp på situationer likt den ovan från The Tonight Show.

Millie Bobby Brown och Nathalie Portman

MIlle Bobby Brown och Natalie Portman

Nathalie Portman har i alla år jämförts med Keira Knightley, men sedan dök Stranger Things-skådisen upp – och likheten är skrämmande! Och minns ni när Nathalie Portman sportade rakat huvud för rollen i V för Vendetta? Just sayin.

Annons

Joseph Gordon-Lewitt och Heath Ledger

Joseph Gordon-Hewitt och Heath Ledger 

Brokeback mountain-stjärnan Heath Ledger avled tyvärr 2008, men hans talang lever vidare i de många filmer han hann med under sin karriär. Och hans utseende genom den förvillande lika Joseph Gordon-Lewitt. Båda spelade också med i Batman-triologin under mitten av 2000-talet, vilket så klart inte minskar förväxlingarna.

Amy Adams och Isla Fisher

Amy Adams och Isla Fisher

När vi såg Amy Adams i bland annat Her och Sharp Objects, tänkte vi ”just det, är inte hon gift med Sasha Baron Cohen?”. Nej, det är hon inte. Han är gift med Isla Fischer, som vi sett i bland annat En shopaholics bekännelser och Wedding Crashers. Men de två är så lika att ett år skickade Isla julkort med en bild på Amy Adams tillsammans med sin familj istället för sig själv – som en skämt. Men ingen märkte något!

Annons

Jamie Pressly och Margot Robbie

Jamie Pressley och Margot Robbie

Margot Robbie är högaktuell i Once upon a time i Hollywood och Bombshell. Och många tror, helt förståeligt, att det är My name is Earl-skådisen Jamie Pressly istället.

Elijah Wood och Daniel Radcliffe

Elijah Wood och Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe blev Harry Potter med en hel värld och Elijah Wood är för evigt förknippad med rollen som Frodo i Sagan om ringen-filmerna. Men om de skulle byta med varandra skulle nog ingen märka. Internet vimlar nämligen av gif:ar där deras ansikten smälter samman utan att man märker någon skillnad.

Annons

Liam Neeson och Ralph Fiennes

Liam Neeson och Ralph Fiennes

De är nära vänner, spelar ofta samma typer av roller och har spelat mot varandra i både Schindlers List och Wrath of the titans, vilken så klart gör det hela än mer komplicerat. Men stjärnorna från Taken och Harry Potter är förvillande lika ändå.

Rob Lowe och Ian Somerhalder

Rob Lowe och Ian Somerhalder

Rob Lowe var en av åttiotalets mest eftertraktade hunkar, men är de senaste åren mest känd från Parks and recreation och Vita huset. Ian Somerhalder från Lost och The Vampire diarys är 2000-talets motsvarighet.

Annons

Javier Bardem och Jeffrey Dean Morgan

Jeffrey Dean Morgan Javier Bardem

Även Penelope Cruz man, Javier Bardem har en dubbelgångare. Skådisen, som är mest känd för sina roller i No Country for old men och Lyckan, kärleken och meningen med livet förväxlas ofta med Jeffrey Dean Morgan, känd från bland annat Greys Anatomy och PS. I love you.

Mark Wahlberg och Matt Damon

Mark Wahlberg och Matt Damon

Likheten var ännu större när stjärnorna var yngre, men alltså den här bilden? Kolla in ögonbrynet!

Annons

Foto: TT

Inspirerat av: Business Insider

Läs mer:

Annons