Dua Lipa tar avstånd från kollegan efter homofoba uttalandet

29 jul, 2021 
AvLinda Strömbäck
Dua Lipa
Rapartisten DaBaby möttes av stark kritik efter att ha uttalat sig homofobiskt under festivalen Rolling loud. Nu markerar även tidigare kollegan Dua Lipa mot artisten efter uttalandet.
Annons
5 saker du kanske inte visste om Dua Lipa
5 saker du kanske inte visste om Dua Lipa

Under hiphop- och rapfestivalen Rolling loud väckte rapparen DaBaby starka reaktioner när han uttalade sig homofobiskt. Även kollegan Dua Lipa som han gjort hitlåten Levitating tillsammans med, kommenterade hans beteende på Instagram: ”Förskräckt”

DaBabys homofobiska uttalande

Det var under hans framträdande på rapfestivalen Rolling Loud i Miami som rapartisten började uttala sig homofobiskt om HIV. Han ska bland annat ha sagt nedlåtande kommentarer om homosexuella män som blivit drabbade av sjukdomen HIV och spred felaktig information om att man dör av sjukdomen efter två till tre veckor. Han bjöd även in resten av publiken att lysa med sina mobiler förutom de som var HIV-positiva eller homosexuella män som haft sex i bilar på parkeringsplatser.

Annons

Senare gick han ut på Instagram under en Live och spred ytterligare okunnighet kring sjukdomen och kallade de som blivit drabbade för idioter och att HIV-positiva människor är "vidriga" och ”junkies på gatorna”.

Dua Lipas ord om kollegan efter uttalandet

Efter uttalandet skapades det starka reaktioner av fansen. Bland annat en vädjan till artisten Dua Lipa att ersätta DaBaby i remixen av hennes låt Levitating. Artisten gick själv ut och kommenterade den tidigare kollegans uttalande på Instagram.

”Jag är förvånad och förskräckt över DaBabys kommentarer. Jag känner inte igen den här personen som den jag arbetat med” skrev Dua Lipa på Instagram story.

”Jag vet att mina fans vet vart mitt hjärta ligger och att jag står till 100 procent med HTBQ-communityn. Vi måste hålla ihop för att bekämpa stigmatiseringen och okunnigheten runt HIV/AIDS.” fortsatte hon.

DaBabys ursäkt på Twitter

Rapartisten DaBaby gick senare ut på Twitter och ursäktade sitt beteende efter kritikstormen han möttes av efter sitt uttalande.

Annons

”Ni som tidigare blivit drabbad av AIDS/HIV har all rätt att vara upprörd, det jag sa var okänsligt även om mina intentioner inte var att förolämpa någon. Så jag ber om ursäkt” skriver rapartisten DaBaby.

Rapartisten DaBaby under festivalen Rolling Loud
Rapartisten DaBaby under festivalen Rolling Loud

Foto: TT

Annons