Dolda kopplingen mellan Robyns låtar

Dolda kopplingen mellan Robyns låtar

Håll i hästarna! Någon har just kommit på att Dancing on My Own och Call Your Girlfriend handlar om samma kväll – men ur olika perspektiv.
29 juni, 2017

Popsnillet Robyn upphör aldrig att förvåna. I en tweet som fått stor spridning lades en teori fram som skänker två av hennes största låtar ett helt nytt lager av genialitet. Dancing on My Own och Call Your Girlfriend utspelar sig under samma kväll – men från olika perspektiv.

via GIPHY

Låt oss förklara.

I låten Dancing on My Own har Robyn fått höra att hennes kille är otrogen. Det känns piss, men hon bestämmer sig för att gå till den klubb som hon vet att killen och den andra tjejen kommer att befinna sig på. Sedan står hon i ett hörn med kniven i hjärtat och ser hur de hånglar.

And yeah, I know it’s stupid

I låten Call Your Girlfriend får vi istället perspektivet från killens älskarinna som tycker att han borde dumpa flickvännen och berätta att han träffat någon ny. Med vad som verkar vara ett styng av dåligt samvete vill hon också att han gör det snyggt.

Call your girlfriend

Sju år efter albumet Body Talk, där låtarna förekommer, har vi alltså äntligen fattat grejen. Förlåt oss för vår okunnighet, Robyn. Vi visste att du var ett popgeni, men att du även var en expert i narratologi har liksom flugit över våra huvuden.

GIF på Robyn som tuggar tuggummi.

I slutet av juli har en annan av våra största popartister konsert i Göteborg, nämligen Håkan Hellström. Ullevi kommer med största sannolikhet att explodera av kärlek – men är det inte så att Håkan har sett sina bästa dagar som textförfattare? Läs krönikan om varför Håkan borde ta en riktigt lång paus här.

Läs mer:

Robyn spelar i Stockholm 2019 – största konserten någonsin

Robyn om nya skivan Honey: ”Jag har blivit vuxen”

5 detaljer från Beyoncés spelning i Stockholm som du bara måste ha koll på