Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Dokumentären Framing Britney Spears får politiker i USA att agera

11 mar, 2021 
AvElin Jonsson
AvElin Jonsson
Dokumentären Framing Britney Spears får politiker att agera
Nu rapporterar The Guardian att de två republikanska kongressledamöterna, Jim Jordan och Matt Gaetz, begär en utfrågning i representanthuset om förmyndarskap. Detta efter att de båda sett nya dokumentärfilmen Framing Britney Spears.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Britney Spears karriär i bilderBrand logo
Britney Spears karriär i bilder

I dokumentärfilmen Framing Britney Spears skildras delar av artistens liv. Man får följa med på resan från när hon fick sitt sammanbrott 2008, där hon tampats med psykisk ohälsa en längre tid, till det att hon förlorade kontrollen över sitt eget liv vad gäller ekonomi, karriärsval och till och med sin egen sjukvård. Och hur kontrollen övergick till hennes nya förmyndare, pappan Jamie Spears.

Dokumentären har väckt stor uppmärksamhet, och många Britney Spears-fans har reagerat stark på hur hon behandlats genom året. Kritik riktas nu mot ett antal personer, bland andra journalisten Dian Sawyer, som under en intervju 2003 bland annat tycktes lägga skulden på uppbrottet från Justin Timberlake på henne.

Amerikanska politiker agerar efter dokumentären

Efter att ha sett Britney Spears-dokumentären reagerade även de två republikanska kongressledamöterna Matt Gaetz och Jim Jordan på innehållet, och begär nu en utfrågning i representanthuset om förmyndarskap, rapporterar The Guardian.

Annons

”Om förmyndarskapets process kan slita makten från en kvinna i sitt livs glansdagar och som var en av världens mäktigaste popstjärnor, föreställ er vad den kan göra med människor som har mindre makt och svagare röst” skriver de båda politikerna i ett brev till det amerikanska justitieutskottets ordförande Jerry Nadler.

Jamie Spears svarar upp på uttalandet

”När Britney vill avbryta sitt förmyndarskap kan hon be sin advokat att lämna in en begäran om att avsluta det”, svarade Britney Spears pappa och förmyndare Jamie Spears upp på begäran via sin advokat.

Att pappan Jamie Spears fått sådan stor makt över sin dotters liv, ligger till stor grund för skapandet av den stora rörelsen #FreeBritney, som bland annat handlar om att artisten ska få tillbaka den lagliga rätten att kontrollera sina egna tillgångar.

Framing Britney Spears streamas nu på den amerikanska tjänsten Hulu.

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons