Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Dödliga lekar och fiktiva sjukhus – 5 nya crimeserier och thrillers

18 mar, 2022 
AvLouise Berglund
Nya thrillers och true crime-serier våren 2022
Ben Affleck står för återkomsten av den erotiska thrillern. Dessutom är SKAM-skådisen Josefine Frida aktuell i ett danskt spänningsdrama inspirerat av verkliga brottsfall. Här är 5 nya crimeserier och thrillers som släpps i mars 2022.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Pop #7 Spya i jacuzzin och virala äggBrand logo
ELLE Pop #7 Spya i jacuzzin och virala ägg

Mord, mystiska försvinnanden och oväntade dödsfall. Att döma av streamingsajternas topplistor och nyheter får vi aldrig nog av crimeserier och thrillers.

Vårnyheterna 2022 innehåller allt från relationsdraman till hemliga uppdrag, mystiska meddelanden och dödliga lekar.

Här är 5 nya crimeserier och thrillers våren 2022:

The Holiday – Viaplay

The Holiday på Viaplay

Skådisen Liv Mjönes gör sin första internationella roll i thrillerserien The Holiday på Viaplay. Handlingen i de fyra avsnitten kretsar kring Kate (Jill Halfpenny) som ska fira sin 40-årsdag på en resa till Malta med familj och nära vänner. Men efter att hon upptäckt ett märkligt meddelande på sin man Seans telefon som tyder på att han har en affär med en av hennes vänner blir semestern något helt annat. I takt med att hon börjar närma sig sanningen står det klart att vissa är beredda att döda för att dölja saker och ting.

Annons

The Holiday har premiär på Viaplay den 13 mars.

Svart krabba – Netflix

L1230504.DNG

Svart krabba är titeln på Netflix postapokalyptiska actionthriller där Noomi Rapace spelar huvudrollen. Under en lång vinter ger sig sex soldater ut på ett hemligt uppdrag i skärgården. De ska transportera ett mystiskt paket som kan stoppa kriget. När de går in på fiendens territorium har de ingen aning om vilka faror som väntar – eller vilka de kan lita på.

Svart krabba har premiär på Netflix den 18 mars.

Dopamin – Discovery+

Dopamin tv-serie

Norska skådespelerskan Josefine Frida är framför allt känd för sin roll som Noora i succéserien SKAM. Nu är hon aktuell som en av huvudrollerna i danska spänningsdramat Dopamin. Serien utspelar sig på det fiktiva sjukhuset Limfjordens Universitetshospital i Aalborg. Där inträffar ett antal oväntade dödsfall. Faktum är att Dopamin är inspirerad av verkliga brottsfall.

Annons

Dopamin har premiär på Discovery+ den 31 mars.

Catch and release – Cmore

Tv-serie Catch and release

Thrillerserien Catch and release utspelar sig i ett nordnorskt samhälle. Plötsligt knyts bybornas liv samman när tragedin slår till. Pensionären Meyer hittas mördad i den lokala floden. Poliserna Filippa och Kaare tar sig an fallet. Även den sjukskrivna chefen Irja visar intresse för utredningen. Men varför? Och vad är det hon letar efter egentligen?

Catch and release har premiär på Cmore den 1 mars.

Deep water – Amazon prime video

Ben Affleck och Ana de Armas spelar mot varandra i den erotiska thrillern Deep water. Handlingen kretsar kring det rika paret Vic och Melinda Van Allen som bor i New Orleans. Men deras äktenskap håller på att falla sönder av svartsjuka. I takt med att parets provokationer och sinnesspel eskalerar förvandlas livet till en dödlig lek där personer Melinda haft affärer med börjar försvinna. Deep water regisseras av hyllade Adrian Lyne och har kallats för återkomsten av den erotiska thrillern.

Deep water har premiär på Amazon prime video den 18 mars.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons