Disney gav Meghan Markle första civila uppdraget

Meghan Markle

Från det verkliga kungariket till sagornas värld. Meghan Markle är på uppdrag av Disney berättarröst i en ny naturdokumentär om elefanter, skriver Harper’s Bazaar.
26 mars, 2020

VIDEO: HAR DU KOLL PÅ MEGHAN OCH HARRYS FÖRHÅLLANDE?

Slå på ljud

 

Sedan Meghan Markle och maken prins Harry gick ut med att de kliver av som medlemmar av det brittiska kungahuset har det spekulerats i vad som ska komma här näst. Det finns fog för antagandet att det knappast saknas jobberbjudanden för paret. Meghan har säkerligen kunnat välja och vraka bland projekt att hoppa på och nu kommer ett besked som lyder: Hon jobbar åt Disney!

Meghan Markle i Elephants på Disney+

För även om Meghan valde bort livet i det brittiska kungahuset har hon valt att ta sig an ett uppdrag från den största sagoberättaren av dem alla. Med prinsessor som Belle, Ariel och Jasmin bland kollegorna (blink) kommer hon smälta in väl.

Det är dock inte sagofigurer Meghan ska jobba med utan elefanter. Den 3 april kommer filmen Elephant på strömningstjänsten Disney+, och Meghan är berättarrösten som möter tittarens öron. 

Spelades in innan avhoppet

Uppdraget är Meghans första ofiiciella i det civila liv hon nu lever sedan hon och prins Harry lämnade kungahuset. Meghan är som bekant skådespelerska så detta blev att gå tillbaka till rötterna. Men fast att filmen släpps nu ska hon enligt uppgift till Harper’s Bazaar ha spelat in sina repliker redan i höstas, alltså innan beskedet att hon lämnar den brittiska monarkin kom. Tidningen skriver att hon fick nys på projektet genom gemensamma vänner till henne och filmskaparna redan 2016 då de befann sig i Botswana tillsammans. 

Prins Harry hjälpe till

Det lär sedan ha varit maken prins Harry som tagit kontakt med Disneys dåvarande högsta chef under premiären av den otecknade Lejonkungen hösten 2019 för att lägga in ett gott ord åt sin fru. 

Intäkterna från Meghans film ska gå till hjälporganisationen Elefanter utan gränser som både hon och Harry har gjort volontärarbete åt i just Botswana.

I en post  på Twitter skriver Disney att Meghans elefantfilm släpps samtidigt som en dokumentär om delfiner där Nathalie Portman står för berättandet. Det finns inga ytterligare officiella samarbeten mellan Meghan och Disney – ännu.

5 Disney-kvinnor att inspireras av

Slå på ljud

Foto: TT

Källa: Harper’s Bazaar

LÄS MER:

Från Lejonkungen till Aladdin – här är Disneyfilmer då och nu

Då kommer streamingtjänsten Disney plus till Sverige

Meghan Markle och prins Harry bryter tystnaden om corona