Detaljerna bakom gravidbilden – kändisarnas favoritpaparazzi fick äran

Rihanna och AsSAP Rocky

Foto: TT
Rihanna och ASAP Rocky väntar barn! Gravidbilderna sprängde internet. Här är detaljerna bakom de magiska bilderna tagna av kändisarnas favoritfotograf Diggzy.
01 februari, 2022
0:51

Efter reklamen: Rihanna väntar barn - visar upp gravidmagen

(0:51)

Slå på ljud

Den sista januari kom nyheten om att Rihanna är gravid. Hon och ASAP Rocky väntar sitt första barn ihop. Som den stjärna hon är gjorde hon såklart hela avslöjandet på ett nytt sätt. Via planerade paparazzibilder. Jag förutspår att en ny trend härmed har satts för hur man som världsstjärna avslöjar sin graviditet.

Notera att Rihanna själv (i skrivande stund den 1 februari) inte ens postat något på sin egen Instagram. Istället fick bilderna gå den traditionella paparazzivägen – via bildbanker och media.

Vem tog bilden på Rihannas gravidmage?

Paparazzis beskrivs sällan med positiva ord. I realityserier som Keeping up with the Kardashians har vi många gånger fått se hur fotograferna flockas kring kändisarna på en nivå som gör att de behöver väktare som håller bort dem.

Det här håller dock på att ändras. Miles Diggs, eller Diggzy som han kallas, är fotografen som tog bilderna på Rihanna och ASAP Rocky. Han har ett helt annat förhållningssätt än den klassiska paparazzin vilket har fått honom att kallas för kändisarnas favoritfotograf.

I en intervju med amerikanska Vogue har han berättat om sitt arbetssätt och inställning till att fotografera kändisar. Han fotade fotbollspelare redan som 11-åring och insåg att han kunde tjäna pengar på att sälja bilderna till deras föräldrar. Han övergick senare till att jaga autografer och den gången han 2012 såg Alicia Keys och Swizz Beats i SOHO men inte hade något för dem att skriva på bad han om ett foto istället – och på den vägen är det.

– Jag tror att de blev lite förvånade, för jag hade inte koll helt. Men Alicia var bara så dope med allt. Hon sa 'okej, men låt mig bara fixa håret först!'. Så jag väntade och det blev jättebra, säger Diggzy i intervjun.

Diggzy är känd för att bygga relationer till kändisarna han fotar. Han ser sina bilder snarare som porträtt och tänker på både ljussättning och komposition när han fotar. Vill någon inte vara med på bild låter han bli.

– Det har hänt att någon kommit fram och sagt att 'du, gör mig en tjänst, jag känner inte för det idag'. Eller så vill de inte bli fotograferade medan de är fulla efter en natt på klubben eller på väg till en läkartid. Vilken orsaken än är, om de inte känner för det, så måste du respektera det. Det ger mycket.

Diggzy har fotat alla de stora. Men han har en favorit. Rihanna!

– Hon är oslagbar. Människor som hon gör mitt jobb enklare. Du kan inte få en dålig bild på henne även om du försöker, säger han i Vogue-intervjun.

När togs bilden på Rihanna och ASAP Rocky?

Fans till Rihanna har självklart uppmärksammat det faktum att det var just Diggzy som tagit gravidbilderna.

Bilderna är tagna i Harlem, New York, där ASAP Rocky växte upp. I bakgrunden går det att ana ett tunnelbanespår. New York Times har analyserat vädret i bilden och konstaterat att paret har små snöflingor i håret, vilket indikerar att bilderna togs innan helgens snöstorm och kallare temperaturer, för att sedan släppas ett planerat datum.

Vad har Rihanna och Asap på sig på gravidbilden?

Balansen mellan att göra ett klädstatement och att samtidigt lyckas se både casual och intima ut har kanske aldrig varit så perfekt. ASAP Rockys look är mer nedtonad i denim från Carhartt matchat med ett par skinnbyxor, en stickad hoodie och en svart mössa.

Riri står för för the statement piece i bilden med den rosa uppknäppta kappan, som enligt Brittiska Vogue är en vintage Chanel. Modehuset har dock inte bekräftat det. Hon matchar kappan med sliten denim och hela looken binds samman av chanelbältet i svart och guld ihop med det stora smycket under kappan.