Detaljerna du antagligen missade i and just like that...

Detaljer i And just like that...

Äntligen är rebooten av Sex and the city igång! Trots att alla avsnitt av And just like that... inte släppts än är de första fulla av detaljer som är lätta att missa – som är en blinkning till originalserien. Varning för spoilers!
14 december, 2021
Skådespelarna I Sex and the City då och nu – se skillnaderna
0:56

Efter reklamen: Skådespelarna I Sex and the City då och nu – se skillnaderna

(0:56)

Slå på ljud

I And just like that... får vi ta del av Sex and the city-kvinnornas nya liv. Mycket handlar om att de inte vill fastna i hur det alltid har varit och att de vill komma vidare i livet. I de två första avsnitt är de ute på okänt vatten, någon åker kollektivtrafik och någon medverkar i podcast. Det finns även många olika (gömda) detaljer som du kanske har missat, detaljer som får oss att minnas tillbaka till originalserien!

Avsnitt 1 och 2 av And just like that..

Ny version av temalåten

Den ursprungliga temalåten remixas. Låtens refräng uppdateras till en ny version. Carrie Bradshaw signaturpuff, kjolen, har vi dock nu år 2021 sagt farväl till.

Bitsy Von Muffling återvänder

En överraskning i första avsnittet är att Bitsy Von Muffling som spelas av Julie Halston, kommer tillbaka till serien. Vi såg henne första gången i säsong 5 där hon gifter sig med Nathan Lane. Det var på deras bröllop som Carrie och Berger påbörjade deras romans.

Carrie jämför podd med juryplikt

Cher och Carrie i Sex and the city
Craig Blankenhorn

Under Carries medverkan i en podd tillsammans med Che som spelas av Sara Ramirez, jämför hon hennes medverkan med juryplikten som hon blev tillkallad till en gång i tiden.

Minns ni Elisabeth Taylor?

Till And just like that.. presenteras en ny valp. Det är Charlotte och Harrys nya hund Burton. Detta får oss att minnas tillbaka till deras tidigare hund Elizabeth Taylor i säsong 6 som de adopterade, efter att ha fått reda på att de kanske aldrig skulle få biologiska barn.

Första kolumnboken Sex and the city

I Carrie och Bigs bokhylla kan vi se Carries första kolumnkok som har titeln Sex and the city. Denna bok och publicering hade en stor roll i säsong 5 där vi fick ta del av Carries omslagsfotografering och bokfest.

"Hello lovers"

Det är ingen hemlighet att Carrie Bradshaw älskar designerskor. "Hello lovers" säger hon i första avsnittet när hon tittar på sin skosamling. En fras som vi känner igen från säsong 4 när hon och Samantha tittar på ett par klackskor i skyltfönstret. I Carries garderob skymtar även ett par Eiffeltorn-inspirerade tillbehör som vi minns från Carries resa till Paris under säsong 6.

Carrie och Bigs kärlekshistoria tar slut

Carrie har gått i många minnesvärda skor under säsongerna men inga skor minns vi väl så väl som juvelprydda Manolo Blahniks hon bar under sitt bröllop med Big i den första Sex and the city filmen. Dessa skor får vi återigen se när Carrie ska på Lilys pianokonsert i And just like that...

Dessa kastar hon av sig när hon kommer hem för att försöka hjälpa Big, han har drabbats av en hjärtattack. Dessa skor blir en symbol och ett hjärtskärande slut på parets kärlekshistoria.

"You've Got the Love"

När Big dör spelas Florence and the Machines "You've Got the Love". Denna känner vi igen från den ursprungliga seriefinalen då Bigs riktiga namn avslöjas som John på Carries mobil.

Carries favoritdrink cosmopolitan

Carrie favoritcocktail cosmopolitans får en shoutout i det första avsnittet av And just like that... Det är under Lilys konsert som Anthony säger till Carrie "I hope you like your cosmos with a side of drama". Han berättar att en drink efter showen med Stanford kan bli spänd då de har bråkat.

Susan Sharon återvänder till serien

Susan Sharon dyker upp i andra avsnittet. Henne känner vi igen sedan tidigare då hon var vän med Carrie. Hon är med i både säsong 2 och 4. Både vi och Carrie är nog lite förvirrade över att hon kommer tillbaka.

Foto: HBO Max