Det har (äntligen!) släppts en jullåt för hundar – lyssna här

En klatschig sång med fokus på leksaker med pip och söta bjällror. Ja, så beskrivs världens första jullåt för hundar – Raise the Woof. Lyssna på den här!
19 november, 2020
Slå på ljud

Julen närmar sig med stormsteg, och för att göra det möjligt för alla att komma i stämning har hundmatföretaget Tails.com släppt, vad de påstår sig vara, den allra första julsången för hundar.

Låten, som heter Raise the Woof, är baserad på ljud och läten som hundar tycker om – däribland pipiga leksaker, bjällror och uppmuntrande kommandon. Enligt CNN ska företaget ha använt sig av en fokusgrupp bestående av 25 hundar i skapandet av låten. Tillsammans fick de utvalda hundarna lyssna på mer än 500 olika typer av ljud, samtidigt som deras reaktioner analyserades.

– Tecken på att hundarna gillar låten är att de blir alerta och försöker spåra var ljudet kommer ifrån, att de spänner huvudet eller rör på öron för att bättre kunna höra, samt att de viftar på svansen, förklarar företaget i ett pressmeddelande enligt CNN.

Så reagerar hundar på låten

Hjärnorna bakom Raise the Woof är företagets veterinär Sean McCormack och hundbeteendevetare Carolyn Menteith, och till sin hjälp har de haft kompositören Soviet Science och producenten Scuta Salamanca.

När företaget publicerade låten på Facebook fylldes kommentarsfältet snabbt med inlägg från hundägare som delade med sig av sina djurs reaktioner.

Dexter är ett stort fan”, kommenterade en.

Dylan älskade melodin. Han började vifta på öronen direkt”, skrev en annan.

Även på Twitter har flera delat med sig av sina hundars reaktioner på låten.

Här kan du lyssna på Raise the Woof och titta på den tillhörande musikvideon:

Foto: TT

LÄS MER:

Nu kan du köpa delicatoboll med smak av pepparkaka som lösgodis

Julklappstips: 22 trendiga och snygga detaljer till sovrummet

Julfilmerna du måste se – baserat på ditt stjärntecken