Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Det gör skådespelarna från Buffy och vampyrerna i dag

25 apr, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
AvSimon Nilsson Larsson
Buffy och vampyrerna.
Många är vi som med skräck och förtjusning följde Buffy Summers och hennes vänner i slutet av 90- och början av 00-talet. Men vad gör skådespelarna i dag egentligen?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
5 snackisar från veckan som gått

Buffy och vampyrerna, eller Buffy the vampire slayer som den heter på engelska, var rejält omtyckt och hyllad när den gick mellan 1997 och 2003.

Serien följde Buffy Summers och hennes vänners äventyr i Sunnydale där de minst sagt hade det kämpigt med demoner och vampyrer och monster.

Det här gör skådisarna i dag!

Sarah Michelle Geller – Buffy Summers

Sarah Michelle Geller – Buffy Summers

Huvudrollsinehavaren blev världskänd tack vare sin insats som Dråparen. Under tiden som serien pågick och några år därefter syntes hon flitigt på vita duken, inte sällan i skräckfilmer som Jag vet vad du gjorde förra sommaren, Scream 2 och The grudge. Hon spelade också Dapnhe i Scooby-Doo-filmerna från 2002 och 2004.

Annons

2009 tog Sarah Michelle Geller en paus från skådespeleriet när hennes dotter Charlotte Grace Prinze föddes. Hon och maken Freddie Prinze Jr har också en son som heter Rocky och är åtta år.

I dag fortsätter hon att jobba med skådespeleriet, även om det är lite skralare med jobb.

Anthony Head – Rupert Giles

Anthony Head – Rupert Giles

Buffys Väktare spelade av Anthony Head som också är känd för som Uther Pendragon i Merlin och som premiärministern i Little Britain.

Han lever i Bath i England tillsammans med sin partner Sarah Fisher. De har två barn tillsammans, Emily Head, 32, och Daisy Head, 30. De har gått i sin fars fotspår och är båda skådisar.

Annons

Och skådespeleriet fortsätter Anthony Head med, både film, tv, teater och på radion! Han har också släppt musik, senast albumet Staring at the Sun kom 2012.

Alyson Hannigan – Willow Rosenberg

Alyson Hannigan – Willow Rosenberg

För Alyson Hannigan har det inte varit några problem att få roller i populära filmer och tv-serier. Hon har ju bland annat varit med i American pie-filmerna och How I met your mother, där hon spelar Lily Aldrin. I dag syns hon också som programledare för magiprogrammet Penn and Teller: Fool us.

Annons

Hon är gift med en annan Buffy-bekant: Alexis Denisof som spelar Wesley Wyndam-Pryce i serien. De träffades faktiskt under inspelningarna, och gifte sig 2003. De har två barn tillsammans: Satyana Marie som föddes 2009 och Keeva Jane som kom till världen 2012.

Nicholas Brendon – Alexander ”Xander” Harris

Nicholas Brendon – Xander

Brendon var med i alla avsnitt av Buffy och vampyrerna utom ett. Förutom rollen som Xander är hans mest känd som Lynch i Criminal minds.

Han har varit gift två gånger och på senare tid har han haft problem med missbruk och rättvisan. Han har bland annat gripits två gånger och dömts för att han misshandlat kvinnor. I februari förra året fick han en tre år lång villkorlig dom.

Annons

David Boreanaz – Angel

David Boreanaz – Angel

Buffy och vampyrerna fick en spin-off som kretsade kring Boreanaz rollfigur Angel. Den höll på i fem år innan den lades ner och då vandrade skådespelaren vidare till kriminalserien Bones när han spelar FBI-agenten Seeley Booth.

David Boreanaz är gift med skådespelaren och fotomodellen Jaime Bergman. De slog sina påsar ihop redan 2001 och har två barn ihop: Jaden Rayne, 18 och Bella Vita Bardot, 8.

James Marsters – Spike

James Marsters – Spike

Den ambivalente vampyren spelades av James Marsters, som också spelat dr. Milton Fine eller Brainiac i Superman-serien Smallville. Sedan dess har han varit med i en hejdundrades massa tv-serier och filmer och läser även in ljudböcker.

James Marsters har varit gift två gånger. Det senaste äktenskapet, med Patricia Rahman, tog slut i februari i år. De hade då varit gifta i tio år.

Han har en 24-årig son, Sullivan Marsters. Han har också adopterat och uppfostrar sin syskondotter.

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons