Den officiella trailern till Lejonkungen är späckad av nostalgi

Simba i otecknade Lejonkungen.

Har du funderat på hur Disney ska lyckas med det sjungande vårtsvinet Pumba i live-action-filmen Lejonkungen som kommer i sommar? I den officiella trailern får du svaret!
11 april, 2019

”Inga bekymmer – man är lycklig var daag!”

Den 17 juli kommer Disneys klassiker Lejonkungen upp på bioduken, och den här gången får vi se live-action-versionen av Simba, Pumba, Nala och gänget. Men i övrigt verkar det vara ganska mycket som är sig likt om man jämför med den tårdrypande tecknade filmen från 1994.

Den nyligen släppta officiella trailern till Lejonkungen tar oss på en riktig nostalgitripp. Inte nog med att vi känner igen klassiska scener – vi får dessutom höra den numera kultförklarade musiken på nytt! I slutet får vi dessutom se en glimt från en av de komiska scenerna med Timon och Pumba, och det är inget du vill missa.

Premiär 17 juli

Lejonkungen har premiär den 17 juli i Sverige och casten är minst sagt stjärnspäckad. Vi får bland annat se Beyoncé Knowles- Carter som Nala, rapparen Donald Glover (Childish Gambino) som Simba, och komikern Seth Rogen som Pumba.

För oss som har vuxit upp med Richard Wolffs röst som Scars känns det kanske otänkbart att någon annan skulle kunna göra den lika bra. Men Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave) gör oss inte besvikna. Hans röst är kanske inte lika mörk och djup, men den är minst lika obehaglig!

Regi står Jon Favreau för, och det var också han som regisserade nyversionen av Djungelboken (2016).

Den nya officiella fullängdstrailern är dock inte den första tjuvkiken vi har fått på Lejonkungen, här kan du se den första teasern som bland annat innehåller den klassiska scenen på lejonklippan!

Trailer: Lejonkungen (2019)

Läs mer:

Första teasern till Lejonkungen är här – och den är fantastisk

Se trailern till otecknade Aladdin – biopremiär 24 maj