Den nya filmhunken du måste ha koll på

17 juni, 2015

Skådespelaren Matthias Schoenaerts har visat sin begåvning för att spela fysiska, brutala karaktärer i filmer som Bullhead och Rust and bone. Nu väljer The next big thing mer romantiska roller, men är fortfarande det mest magnetiska du kan se på en filmduk just nu.

Här är lite fakta om den nya hunken som hela Hollywood slåss om att få jobba med.

– Han är 37 år och från Belgien.

– Är nybliven singel efter en femårig relation. Bor i belgiska Antwerpen med sina två katter. På fritiden målar han.

– Blandas lätt ihop med: Tom Hardy. (De två spelade mot varandra i filmen The Drop, där även Noomi Rapace har en roll.)

– Hans pappa är en känd skådespelare, men Matthias hade inte tänkt bli skådis. Under uppväxten målade han graffiti och drömde om ett liv som fotbollsproffs.

– Aktuell med The Loft (på bio 20/6) och Far from the madding crowd (17/7) samt i kommande Suite francaise, Maryland, A bigger splash och The danish girl (mot bland andra Alicia Vikander).

– Louis Vuitton plockade in Schoenaerts i sin fina kampanj för hösten 2014.

https://www.youtube.com/watch?v=0CoooqngIhY

I Far from the madding crowd spelar han fårfarmaren Gabriel Oak, som förälskar sig i den självständiga Bathsheba Everdene, spelad av Carey Mulligan.

– Den lidande hjälten är en arketyp som fascinerar mig. Jag blir berörd och får lust att försvara honom på vita duken, säger Matthias.

Han beskrivs av sina Far from the madding crowd-kollegor Carey Mulligan och (regissören) Thomas Vinterberg som intensiv – på ett positivt sätt – och en skådis som kan göra och säga väldigt lite men ändå uttrycka mycket.

– Jag gillar inte att se bakåt och analysera vad som hänt. För mig ligger utmaningen i att röra sig framåt. Som en boxare – när han får ett slag kan han inte stanna upp och tänka efter, han måste fortsätta kämpa. Det är precis så jag gör.

Vill du se mer av Matthias kan du kika på den här härliga lilla filmen gjord av Bruce Weber för New York Times Style Magazine. (Mums!)