Den här karaktären skulle faktiskt dö i tredje SATC-filmen

Charlotte York, Samantha Jones, Miranda Hobbes och Carrie Bradshaw i SATC

Nä, det blir ingen tredje film – och kanske är det lika bra. För det här har vi riktigt svårt att föreställa oss.
21 november, 2018

Det snackades länge om en tredje Sex and the City-film, men efter att skådespelerskan Kim Cattrall (Samantha Jones) vägrade ställa upp skrotades planerna helt. Nu har nya uppgifter framkommit som kan förklara varför Cattrall nobbade erbjudandet.

I ett nytt avsnitt av podcasten Origins avslöjar journalisten James Andrew Miller att det tilltänkta manuset ställde Samanthas karaktär i skymundan – och det av en riktigt stor anledning. Tidigt i filmen skulle nämligen Carrie Bradshaws make, finansmannen Mr Big, dö i duschen av en hjärtattack.

– Personer nära Kim tyckte inte att manuset tillförde Samanthas karaktär särskilt mycket, säger Miller i podcasten och förklarar vidare att filmen hade handlat mer om Carries sorgearbete än de fyra tjejernas vänskap.

Men trots att en uppföljare med en avliden Mr Big nog är helt otänkbar för många SATC-fans så hade den faktiskt en del potential. I podcasten berättar skådespelaren Chris Noth (Mr Big) att han hade kunnat tänka sig att ställa upp i den tredje filmen då manuset var riktigt bra.

– Jag läste det inte själv, men jag har hört att det var överlägset bättre än i de tidigare filmerna.

Coulda, woulda, shoulda, som Samantha själv sagt i serien – hur Carrie Bradshaw tett sig som änka (och vad hon hade haft på sig) kommer vi aldrig få veta.

HBO Nordic listar de bästa ögonblicken från SATC:

Läs mer:

Sex and the City fyller 20 år – vi listar Carries allra bästa modestunder

Skam-Eva spelar huvudrollen i ny film på Netflix

Clueless får en uppföljare – med manusförfattaren från GLOW

Foto: HBO/Giphy