Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

De verkliga personerna bakom karaktärerna i Hustlers

27 sep, 2019 
AvMoa Alfredsson
Den 4 oktober 2019 är det Sverigepremiärer för den omtalade filmen Hustlers. Filmen, som är baserad på verkliga händelser, porträtterar fyra kvinnor som stal från sina kunder på en strippklubb. ELLE berättar om de verkliga kvinnorna som inspirerat filmen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

”En modern Robin Hood-berättelse om stripporna som stal från (oftast) rika och (oftast) äckliga män och gav till, tja, sig själva.”

Så börjar Jessica Presslers artikel om kvinnorna som inspirerat Hollywoodfilmen Hustlers. I huvudrollen ser vi Jennifer Lopez, som det redan börjat ryktas om kan få en Oscarsnominering för sin rollprestation. Men vilka var egentligen kvinnorna som inspirerat karaktärerna i filmen?

Jenifer Lopez i rollen som Ramona Vega, inspirerad av Samantha Barbash

Jennifer Lopez tar sig an rollen som Ramona Vega, aka Samantha Barbash som ska ha varit ledaren för gruppen som drogade och lurade sina kunder på pengar.

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Samantha fick ett femårigt villkorligt straff för sin inblandning.

Enligt tidningen The Sun ska Samatha initialt ha varit smickrad över att J.Lo skulle spela rollen inspirerad av henne. Men sedan dess har hon ändrat sig och istället kritiserat Jennifers sätt att porträttera henne. Hon har i uttalanden också sagt att hon önskat att Cardi B gjort rollen som Ramona.

Constance Wu i rollen som Destiny, inspirerad av Roselyn ”Rosie” Keo

Constance Wu spelar Destiny, som i verkligheten heter Roselyn Keo, en ensamstående mamma som börjar jobba på en strippklubb för att kunna försörja sin dotter. Även Roselyn dömdes för sin medverkan i härvan till fem års villkorligs dom.

Annons

I slutet av september släpps även Rosies bok The sophisticated hustler: When the alpha female takes on wall street, där hon berättar sin version av Hustlers-historien.

Lili Reinhart i rollen som Annabelle, inspirerad av Karina Pascucci

Är du ett fan av serien Riverdale har du hundra procent koll på vem Lili Reinhart är. Lilis karaktär i Hustlers är inspirerad av Karina Pascucci. Karina träffade Samatha och Rosylin när de jobbade tillsammans på samma strippklubb och ska ha varit en delaktig part i Barbash kupp.

Annons

Julia Stiles i rollen som Elizabeth, inspirerad av Jessica Pressler


10 saker jag hatar med dig-Julia Stiles spelar rollen inspirerad av journalisten Jessica Pressler. Jessica, i sin roll som redaktör på New York magazine, skrev artikeln (som hon döpte till Hustlers) om stripporna som lurade män på pengar. Samma artikel ligger till grunden för filmen.

Cardi B i rollen som Diamond, inspirerad av… Cardi B

Rollen Diamond specialskrevs till Cardi B. Money-rapparen har dock i flera intervjuer sagt att hon tagit erfarenhet av sitt tidigare yrkesliv på strippklubb för att ge liv åt Diamond. Cardi har också, bland annat i en omtalad livestream, erkänt att hon under sin tid som strippa lurat kunder på pengar.

– Jag gjorde vad jag var tvungen till för att överleva, berättade superstjärnan då.
Hustlers har premiär i Sverige den 4 oktober 2019. 

Läs mer: Filmen Bombshell har premiär i vinter – det handlar den om

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons