Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

De spelar i Netflix första svenska film Red Dot

30 apr, 2020 
AvStina Dahlgren
Nanna Blondell i svart tröja och halsband
För första gången någonsin ska en svensk film visas globalt på Netflix. Och det är ett välbekant ansikte som vi får se i en av huvudrollerna i långfilmen Red Dot.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I höstas stod det klart att streamingjätten Netflix hade hittat sin första svenska orginalfilm. Långfilmen Red Dot, som produceras av SF Studios, kommer att visas exklusivt på Netflix världen över år 2021.

Det handlar Red Dot om

Red Dot är en actionthriller som utspelar sig mitt i de svenska fjällen. I filmen får man följa Nadja och David, ett par i 30-årsåldern som nu väntar sitt första barn tillsammans. De har det dock kämpigt i förhållandet och i ett sista försök att rädda äktenskapet beger de sig upp till fjällen för att vandra och för att försöka hitta tillbaka till varandra.

Väl där gör de sig ovänner med två lokala jägare och det som skulle blivit en romantisk tid ihop för Najda och David blir istället till en mardröm. På kvällen träffar ett lasersikte deras tältvägg och paret tvingas fly ut i vildmarken. Det blir en hänsynslös jakt mitt bland bergen, där parets förflutna till sist kommer ikapp dem.

Annons

Skådespelarna i Netflix första svenska film

Nu är det officiellt vilka som kommer att spela rollerna i Red Dot. I ett pressmeddelande avslöjar man att Nanna Blondell kommer att spela huvudrollen som Nadja. Hon har en gedigen rollista bakom sig och har spelat bland annat i Andra avenyn, Beck-filmerna, Livet enligt Rosa, Finaste familjen och Den inre cirkeln. Dessutom har hon varit programledare på MTV.

Nanna Blondell i närbild på en svartvit bild
Nanna Blondell spelar huvudrollen i Netflix första svenska film Red Dot. Foto: Erik Magnusson

Den manliga huvudrollen görs av Anastasios Soulis. Han fick sitt genombrott när han som 13-åring spelade i filmen Den bästa sommaren. Sedan dess har han hunnit med en hel del, bland annat har han spelat i filmerna om Johan Falk, Gåsmamman, En underbar jävla jul och senast i Sjölyckan som just nu sänds på TV4.

svartvit närbild på Anastasios Soulis
Den manliga huvudrollen görs av Anastasios Soulis. Foto: Per Larsson

Övriga roller spelas av Tomas Bergström, Kalled Mustonen, Johannes Bah Kuhnke, Thomas Hanzon och Anna Azcárate.

Foto: TT

LÄS MER:

Netflix släpper ny version av klassiska Vinterviken

Alla nya serier och filmer på Netflix i maj 2020

Michelle Obama får egen Netflix-dokumentär

 

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons