Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

De hetaste snackisarna från P3 Guld 2021

21 mar, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
Zara Larsson uppträdde på P3 guld från en hiss.
Publiken saknades, galan bytte både månad och stad och ett stor pris uteblev.
Ja, årets P3 guld blev inte som tidigare år.
Här är de största snackisarna!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
5 snackisar från veckan som gått

Skräckfilmstemat

När P3 Guldgalan för första gången kom till Stockholm checkade programledarna, artisterna och prispresentatörerna in på Elite Hotel Marina Tower. Då passade de på att hedra en gammal filmklassiker: The Shining.

Det gjordes spoofs av hotellkorridorsscenen, från när Jack Nicholsons rollfigur sitter vid skrivmaskinen och inte vill bli störd och den klassiska yxan-i-dörren-scenen.

”Gillar konceptet med att P3 guld sänder live från ett hotell i Stockholm”, skriver en person på Twitter, medan andra tycker att det var snyggt producerat.

Zara Larssons hissmusik

Eftersom det inte fanns någon publik att uppträda för framförde gästartisterna sin låtar på olika ställen i hotellet. Zara Larsson gjorde en färgsprakande show från en hiss – och gjorde det så klart med bravur.

Det gillades också av tittarna!

Zara Larssons gjorde ännu ett bejublat framträdande.

Yasins dubbelvinst

Det stora samtalsämnet inför P3 guld har varit det om den häktade artisten Yasin. Han var nominerad i två kategorier, och vissa har menat att galan borde ta avstånd från honom på grund av brottsmisstankarna. Andra menar att det är viktigt att skilja på verk och person.

Annons

Och inte blev det mindre snack när han utsågs till årets artist och årets hiphop/rnb. Precis som inför galan var åsikterna delade om det var rätt eller fel.

Prisutdelning var också väldigt kort, och i bild såg man bara hans två statyetter i några sekunder medan tittarna läts meddela att Yasin inte kunde närvara.

Det uppmärksammades också av folk på sociala medier.

”De SPRANG förbi Yasin-priset jag SKRIKER”, skrev en Twitteranvändare bland annat.

Victor Leksell vann också två priser under kvällen.

Oscar Zia och Emma Molins succé

Att leda galor i Sverige är ingen lätt uppgift, och många gånger får programledarna kritik av tittarna. Visst fanns det vissa mindre positiva reaktioner även den här gången, men den stora majoriteten var överens om att Emma Molin och Oscar Zia gjorde ett kanonjobb.

Programledarna hyllades också för sitt arbete.

Kritik mot dubbelkategorierna

Förutom årets pop, dans, artist, grupp, låt och framtidens artist har P3 valt att lägga ihop genrerna hiphop och r'n'b till en, samt rock och metal till en.

Annons

Det har fått vissa tittare att reagera. En person på Twitter radar upp alla kategorier som återfinns i amerikanska galor och skriver:

”Har inte sagt att vi borde ha alla dessa kategorier i Sverige men fler uppdelningar hade inte skadat. P3 guld buntar fortf ihop”, skriver hen.

En annan tycker att det säger mycket om Sveriges syn på musik att genrerna hiphop och r'n'b slås ihop.

På tal om priser så utgick Guldmicken i år, alltså priset för årets bästa liveartist, av förklarliga skäl.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges radio

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons