Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Love is blindYoung royalsOscarsgalan

De 4 bästa ögonblicken från Emmy Awards 2019

23 sep, 2019 
AvAnaïs González Cruz
Michelle Williamsn emmy 2019
Billy Porters historiska vinst, Michelle Williams mäktiga tal och succén för Fleabag. Här är några höjdpunkter från nattens Emmy Awards!
Annons

I natt var det dags för den 71:a upplagan av Emmy Awards, den stora galan där årets bästa tv-prestationer utses.

HBO-produktionen Chernobyl, som regisserats av Johan Renck, var en av tv-serierna som belönades med flera statyetter för bland annat bästa regissör i en miniserie och bästa miniserie.

Även Fleabag stack ut som en solklar favorit. Den brittiska komedin, skapad av Phoebe Waller-Bridge, knep nämligen hem 3 statyetter.

Vilka andra ögonblick var särskilt minnesvärda från nattens gala? Kolla in dem här nedan!

4 höjdpunkter från Emmy-galan 2019 

Prisregn för Chernobyl

Den 6 maj hade Chernobyl premiär på HBO, tv-serien om den fruktansvärda kärnkraftsolyckan i Tjernobyl och dess konsekvenser. Produktionen fick snabbt stor uppmärksamhet av såväl kritiker som fans och var en av de största favoriterna inför nattens Emmy-gala.

Totalt var tv-serien nominerad i 19 kategorier och vann slutligen pris för bästa regissör i en miniserie, bästa manus i en miniserie/film (Craig Mazin) och bästa miniserie.

Annons

– Jag hoppas att vår tv-serie, på något litet sätt, har hjälpt till att människor om betydelsen av sanning, sa Mazin under sitt tacktal.

Här vinner Chernobyl pris för bästa miniserie:

Kvinnlig succé för Fleabag 

Komediserien Fleabag stod tveklöst för galans största skräll. Den brittiska produktionen, som bland annat visats på Amazon Prime, vann totalt tre priser och besegrade storfavoriter som Veep, Barry och The Good Place.

Detta i kategorierna bästa komediserie, bästa kvinnliga huvudroll i en komediserie (Phoebe Waller-Bridge) och bästa manusskribent i en komediserie.

Huvudrollsinnehavaren Waller-Bridge, som även skapat Fleabag, var märkbart berörd när hon gång på gång fick kliva upp på scen för att ta emot statyetterna.

– Stort tack, verkligen. För mig är skådespeleri oerhört svårt, och jag är så tacksam att jag blivit nominerad tillsammans med otroliga skådespelerskor som jag beundrat i åratal, sa hon bland annat i sitt tacktal.

Annons

Phoebe Waller-Bridge poserar med sina Emmys:

Billy Porters historiska vinst

I tv-serien Pose förflyttas vi 1980-talets New York, där hbtq-personer tävlar mot varandra på den så kallade ballroom-scenen. Där lär vi känna Pray Tell, en av de starkast lysande stjärnorna.

Rollen spelas av Billy Porter, en afroamerikansk skådespelare som även är gay. När Porter Emmy-nominerades i kategorin bästa manliga huvudroll i en dramaserie var det första gången någonsin som en öppet homosexuell svart man tävlade om statyetten. Och den vann han också i natt – en historisk vinst:

– Det tog så många år innan jag kunde gå här på jorden och känna att jag förtjänade att vara här. Men jag har den rätten, du har den rätten, och vi alla har den rätten, sa Porter under sitt emotionella tacktal.

Se Billy Porters mäktiga vinst:

Michelle Williams tal om jämställdhet

Under kvällen belönades skådespelerskan Michelle Williams i kategorin bästa kvinnliga huvudroll i en miniserie (Fosse/Verdon).

Annons

När hon tackade för priset tog hon tillfället i akt att lyfta de stora löneskillnaderna mellan män och kvinnor i tv-branschen, i synnerhet kvinnor med utländsk bakgrund.

Att hon själv blev rättvist betald i Fosse/Verdon av bolaget FX är absolut ingen självklarhet som hon räknar med i dag, förklarade hon i sitt tacktal:

– Tack för den jämställda lönen. När man visar någon att man förstår personens värde kommer det att återgäldas tillbaka i hens arbete, sa hon i talet.

Hör Michelle Williams tacktal:


Emmy Awards 2019 – här är stjärnorna på röda mattan - format 16/9Brand logo
Emmy Awards 2019 – här är stjärnorna på röda mattan - format 16/9

Läs mer:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons