Artikeln innehåller reklamlänkar

Årets 10 populäraste sällskapsspel

Sälskapsspel 2023

Tips på de roligaste sällskapsspelen 2023!

Är du på jakt efter ett nytt roligt sällskapsspel att köra tillsammans med vänner och familj? Brädspelen har minst sagt gjort en extra stark comeback – och här hittar du några av de mest populära spelen på topplistan just nu.
01 januari, 2023

Nu när julen snart är här, och vi spenderar mer tid hemma är det dags att plocka fram sällskapsspelen. Förutom under julledigheterna går det även utmärkt att plocka fram roliga spel på en fest eller en mysig hemmakväll. Här har vi samlat årets populäraste sällskapsspel med allt från frågespel till roliga spel som gör det svårt att hålla tillbaka skrattet.

Under kategorin Årets begagnade julklapp 2020 utsåg Blocket just sällskapsspelet till vinnare, då antalet sålda spel har ökat med hela 35 procent under året.

De 10 bästa sällskapsspelen 2023 – hela topplistan

ELLE har scannat internet och tagit fram årets roligaste och mest populära sällskapsspel som passar att spela med familjen eller med vännerna. Scrolla ner för att läsa mer om varje spel.

roliga sällskapsspel att spela med vänner eller familj

Hittar du ett nytt favorit att spela med vännerna eller ge bort i present? Perfekta för kommande middagar med vänner och eller tillställningar med familjen.

Psst! Sugen på att spela med din partner eller vän? Här har vi samlat roliga spel för två.

1. När då då?

Sätt din historiakunskap på prov med det roliga spelet När då då? Spelet går ut på att placera ut stora händelser på en tidslinje och kan spelas i lag eller en och en. Du kommer garanterat att få dig ett skratt– och förhoppningsvis lära dig ett och annat! Här hittar du spelet (länk till Åhlens).

familjespel med historiakunskap - när då då tillverkat av Kärnan

Klicka på bilden för att komma direkt till spelet.

2. Ticket to Ride

Den nya versionen av Ticket To Ride håller till i hjärtat av Europas kontinent. Spelet går ut på att resa mellan städer och åka så långa sträckor som möjligt för att samla poäng. Läs mer och klicka hem spelet här (länk till Åhlens).

brädspelet Ticket to Ride genom Europa framtaget av Enigma

Klicka på bilden för att lära dig spelreglerna och för att komma till spelet.

3. Hint

Hint är ett sällskapsspel där ditt lag ska försöka gissa vad du försöker förmedla genom att nynna, rita, tala och göra charader. Läs mer om spelet och köp det här (länk till Åhlens).

spelet Hint som bland annat innehåller charader från Bezzerwizzer

Klicka på bilden för att komma direkt till spelet.

4. Codenames

Här tävlar lagen om vem som först kommer i kontakt med sina agenter. Spionerna ger ledtrådar bestående av ett ord som pekar på flera ord på brädspelet. Läs mer och köp det här (länk till Webhallen).

brädspelet codenames som består av olika ledtrådar

Klicka på bilden för att komma direkt till spelet.

5. Bezzerwizzer

Det populära brädspelet Bezzerwizzer är ett kunskapsspel där både allmänbildning och taktik avgör vem som vinner, med frågor inom 20 kategorier. Läs mer om vad spelet går ut på och köp det här (länk till Åhlens).

brädspelet bezzerwizzer med fokus på frågesport

Klicka på bilden för att komma direkt till sällskapsspelet.

6. Catan

Catan är ett av världens mest populära strategispel! Här tävlar du mot dina medspelare genom att bygga upp kolonier och skaffa råvaror. För att vinna kan du byta råvaror med dina medspelare eller varför inte bygga en armé, den med bäst strategi vinner. Läs mer och köp det här (länk till butik).

strategispelet settlers from catan från Lautapelits

Klicka på bilden för att komma direkt til spelet.

7. Prosecco pong

Sparkling Pong är det ultimata spelet för födelsedagsfesten, tjejkvällen eller möhippan! Sparkling Pong beskrivs bäst som den glamorösa kusinen till det klassiska amerikanska Beer Pong - byt ut ölen med prosecco, cava eller champagne. Läs mer och köp spelet här (länk till My perfect day).

spelet prosecco pong med prosecco eller cava istället för beer pong med öl

Klicka på bilden för att komma direkt til spelet.

Möhippa: 8 roliga lekar som gör dagen oförglömlig

8. Quiznödig på festen

Behöver festen livas upp eller vill ni ha det optimala spelet till förfesten? Med Quiznödig – På festen ställs en hel del knasiga frågor om allt och ingenting. Frågesport när den är som bäst. Här hittar du spelet! (länk till Åhlens)

frågespel quiznödig på festen framtaget av Kylskåpspoesi

Klicka på bilden för att komma direkt till spelet.

9. Smart10

Ett prisbelönt sällskapsspel för vuxna. Detta är frågespelet där du inte behöver vänta länge på din tur eftersom alla spelare får chans att svara på varje fråga. Den som prickar in flest korrekta svar vinner poäng! Det är dock inte utan risk... Har du fel är du ute ur rundan och förlorar din ihopsamlade poäng. Läs mer och köp det här (länk till butik).

frågespel för vuxna som heter Smart10 och som är framtaget av Martinex

Klicka på bilden för att komma direkt till spelet.

10. Yatzy

Ett av de mest klassiska sällskapsspelen för vuxna är Yatzy. Det här populära spelet går ut på att samla olika kombinationer av par, kåk och stegar – de olika kombinationer ger olika poäng. Den med mest poäng i slutet tar hem vinsten!

Läs mer och köp sällskapsspelet här (länk till Åhlens).

tärningsspelet yatzy som innehåller fem tärningar, penna och block

Klicka på bilden för att komma direkt till spelet.

Foto: Spotlight

Kändisbröllop 2021 – 10 par som gift sig i år
2:11

Efter reklamen: Kändisbröllop 2021 – 10 par som gift sig i år

(2:11)

Slå på ljud