De 10 finaste paren på Oscarsgalans röda matta

Scarlett Johansson och hennes fästman Colin Jost på Oscarsgalan

Oscarsgalans röda matta var återigen full av vackra klänningar och härliga par. Här har vi listat tio av de finaste paren vi såg på årets tillställning.
10 februari, 2020

Det är inte bara klänningarna som glittrar på röda mattan under Oscarsgalan. Det brukar också glittra lite extra om alla fina par som kommer till galan tillsammans.

Vi har fastnat för tio par som på något sätt stack ut lite extra under årets Oscarsgala.

Noah Baumbach och Greta Gerwig

Regissörparet träffades första gången 2010 och var i år båda inblandade i Oscarsnominerade toppfilmer. Både Greta Gerwigs film Little Women och Noah Baumbach film Marriage Story var nominerade i flera kategorier, bland annat bästa film.

Adam Driver och Joanne Tucker

Skådespelarparet Adam Driver – som var nominerad i kategorin bästa skådespelare – och Joanne Tucker har varit gifta sedan 2013. De fick också en son som de lyckades hålla hemlig under hans första två år.

Tom Hanks och Rita Wilson

Ett par riktiga Hollywoodrävar. De gifte sig redan 1988 och har två söner. Det är alltså ett verkligt långt äktenskap, med Hollywoodmått mätt. Det är lika härligt att se dem varje gång de kliver upp på röda mattan.

Tonya Lewis Lee och Spike Lee

Regissören Spike Lee hedrade den nyligen bortgångne basketstjärnan Kobe Bryant genom att ha numret 24, som var Kobe Bryants nummer, på sin lila jacka. Med sig på röda mattan hade han sin fru Tonya Lewis Lee som dels jobbar som tv-producent, men som också är en entreprenör inom kvinnohälsa.

Rooney Mara och Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix som vann pris för bästa skådespelare för Joker hade med sig flickvännen Rooney Mara. Hon är också skådespelare och har bland annat spelat Lisbeth Salander i den amerikanska versionen av Millennium-filmerna. Ett av Hollywoods coolaste par.

Scarlett Johansson och Colin Jost

En av de med störst stjärnglans på galan var Scarlett Johansson som var nominerad både för bästa biroll och bästa skådespelerska. Hon kom till galan tillsammans med sin pojkvän Colin Jost. Han är bland annat en av huvudförfattarna till långköraren Saturday night live och Weekend update. De har varit tillsammans sedan 2017.

Natalie Portman och Benjamin Millepied

Natalie Portman gjorde stor succé med sin cape broderad med namn på de kvinnliga regissörer som hon ansåg skulle fått mer uppmärksamhet och nominerats till Oscars. Hon kom till galan med sin man Benjamin Millepied som är fransk dansare och koreograf.

Lucy Bointon och Rami Malek

Rami Malek tog 2019 hem priset för bästa skådespelare för sin insats i Queen-biografin Bohemian Rhapsody. I år kunde han sitta mer avslappnat och njuta av showen tillsammans med sin fru Lucy Bointon. Hon är också skådespelerska och spelade mot Rami Malek i Bohemian Rhapsody.

Gal Gadot och Yaron Varsano

Den israeliska skådespelerskan Gal Gadot fick sitt stora genombrott på vita duken när hon spelade Wonder Woman i både Justice League och Wonder Woman 2017. Hon hade med sig sin man, den nederländske affärsmannen Yaron Varsano på den röda mattan på årets Oscarsgala.

America Ferrera och Ryan Piers Williams

Skådespelerskan America Ferrera, som bland annat har gjort rösten till Astrid i den Oscarsnominerade animerade filmen How to train your dragon: The hidden world, kom till Oscarsgalan tillsammans med sin man Ryan Piers Williams. Han är också skådespelare och filmproducent.

 

Foto: TT

Läs mer: 

Oscarsgalan 2020: De 15 roligaste reaktionerna på Twitter

De 5 bästa ögonblicken från Oscarsgalan 2020

Se klänningarna på röda mattan från Oscarsgalan 2020