Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

De 10 bäst betalda skådespelerskorna i världen!

21 aug, 2015 
AvOlle Arnell
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Forbes har släppt listan över de bäst betalda skådespelerskorna i världen, och Jennifer Lawrence är i topp!

Hunger Games-stjärnan Jennifer Lawrence kniper förstaplatsen när Forbes deklarerar vilka som är världens bäst betalda skådespelerskor. Med en lön på ca 467 miljoner kronor under tolvmånadersperioden 1 juni 2014 – 1 juni 2015 ligger hon knappa 15 miljoner före tvåan Scarlett Johansson.

Lawrence toppar pengalistan för kvinnor, men om man även inkluderar männen är det Robert Downey Jr som kniper förstaplatsen. Trots att skådespelaren bara medverkat i tre filmer sedan 2014 cashar han in nästan 720 miljoner under samma period som Lawrence lyfter sina 467 miljoner. Det går nog ingen nöd på någon av dem, och inte heller på de övriga kvinnor som följer efter Lawrence och Johansson på listan som endast inkluderar kvinnor.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Löneskillnaderna mellan kvinnor och män är alltså inte förskonat Hollywood. Det finns dock personer som aktivt agerar för att ändra på saken och nå lika lön för båda kön – även som skådespelare.

Annons

Exempelvis har både Lawrence och Charlize Theron skapat rubriker under 2015 när det kom ut att de tjänade mindre än sina motaktörer. För filmen The Snow White and the Huntsman såg Theron till slut till att få de ca 90 miljoner som motspelaren Chris Hemsworth fick, och i Juni rapporterades det om att Jennifer Lawrence som ska spela mot Jurassic World-stjärnan Chris Pratt i filmen Passengers får ca 180 miljoner kronor för besväret, medan Pratt får nöja sig med knappa 108 miljoner kronor. Ett steg i rätt riktning!

Kolla in bildspelet nedan för de 10 bäst betalda kvinnliga skådespelarna i världen.

Källa: Forbes.com

Annons