Dasha Girine om sin svåra förlossning: Behövde operera bort livmodern

04 apr, 2022 
AvSaga Pettersson
Dasha Girine om sin svåra förlossning: Behövde operera bort livmodern
Förra året blev influencern Dasha Girine mamma till sitt andra barn, men förlossningen när sonen Cosmos föddes var annat än enkel efter att hon under graviditeten drabbats av Previa Placenta Accreta.
”De tog bort min livmoder”, berättar hon i en intervju med Mama.
Annons
5 kändisar med svåra förlossningar - så gick det till
5 kändisar med svåra förlossningar - så gick det till

Dasha Girine blev tvåbarnsmamma under sommaren 2021, när sonen Cosmos kom till världen. Sedan tidigare är hon och partnern Douglas föräldrar till sonen Atlas, 3.

Dashas andra graviditet blev inte alls som den första. I en ny intervju med Mama berättar hon om komplikationen hon drabbades av, som gjorde att hon var tvungen att plocka ut sonen under lokalbedövning i vecka 34.

– De upptäckte att jag hade något som kallas för Previa Placenta Accreta. Det betyder kortfattat att när mitt ägg befruktades fastnade det i ärrvävnaden av mitt första kejsarsnitt och så började min moderkaka växa precis där... Så för det första växte den ’’fast’’ på olika organ i min mage men även för själva utgången för bebisen, säger hon till Mama.

Annons

Opererade bort livmodern

Efter att de plockat ut sonen sövdes Dasha ner i 6,5 timme för att läkarna skulle kunna ta reda på hur det hela påverkat henne inuti – och de opererade då bort hennes livmoder. Något som nu gör att hon inte kan få fler barn.

– De tog bort min livmoder och mina äggledare vilket betyder att jag inte har mens och inte kan få fler barn. Men de lämnade kvar mina äggstockar så jag slapp komma in i klimakteriet redan nu. Men det betyder även att jag inte slipper undan PMS och sådant hormonrelaterat..., säger Dasha vidare i intervjun.

Dasha och Douglas hade redan innan diskuterat och kommit fram till att de inte ville ha fler barn än två, så just detaljen att Dasha inte kan bli gravid ännu en gång är de helt okej med, även om Dasha hellre hade sett att det helt var hennes egna val.

Känslorna veckor efter graviditeten

Ett par veckor efter förlossningen skrev Dasha om tacksamheten över att få vara mamma till sin andra son och att hon trots den tuffa förlossningen nästan glömt hur ont allt gjorde – på grund av hur bra det blev.

Annons

”Tänk vad underbart att man glömmer sånt som är jobbigt så snabbt? Kroppen och sinnet är så otroligt på det sättet. Minns knappt hur ont jag hade när det var som värst efter förlossningen?”, skriver hon i inlägget och fortsätter:

”Tittar bara på den här lilla godbiten och tänker ’Visst fan hade man gjort om det där?’. Men minns att när jag var inne i det så undrade jag hur jag skulle överleva. Eller i alla fall hur jag skulle kunna fungera normalt igen. Hur jag någonsin skulle kunna gå i klackar eller orka gå på stan i flera timmar? Men nu sitter vi här och dricker kaffe efter en promenad till och från Kungsholmen och mår toppen”.

Foto: Instagram

Annons