Därför bär Rose McGowan inte svart på Golden Globe

Alla stjärnor, utom tre, valde att bära svart under natten Golden Globe-gala. Men inte alla står bakom initiativet. Rose McGowan vänder sig emot det hela.
08 januari, 2018

Många kändisar vid 2018 års Golden Globe-galan bar svart. Denna aktion tog plats för att visa sitt stöd för Time’s Up- och #metoo-rörelsen och dess syfte – att bekämpa sexuella trakasserier och ojämlikhet. Men en stjärna, som även är en av många som har berättat om sina upplevelser av trakasserier (bland annat genom att berätta om övergrepp hon utsatts för av Harvey Weinstein), stöder inte initiativet. Det är Rose McGowan.

Rose McGowan bär inte svart på Golden Globes

I december slog Rose McGowan fast att hon inte har mycket för alla de skådespelerskor som planerade att bära svart under Golden Globes utan snarare var kritisk. Under showen i natt upprepade hon sin hållning. Natten mot måndagen, svensk tid, svarade Rose McGowan på den italienska skådespelerskan Asia Argentos tweet, där Argento påpekade att ”ingen bör glömma att du var den första som bröt tystnaden.”

Rose McGowan var snabb med att svara: ”Och inte en av de snygga människor som bär svart för att hedra våra våldtäkter skulle ha lyft ett finger om det inte varit så. Jag har ingen tid för Hollywood fakery, men dig älskar jag, @AsiaArgento #RoseArmy ”.

Rose har uttalat sig om sina skådespelarkollegor vid flera tillfällen, här form av en tweet i december månad:

”Skådespelerskor, som Meryl Streep, som gladeligen arbetade för grismonsteret, bär svart på @GoldenGlobes i en tyst protest”, sa hon med hänvisning till just Weinstein.

”Din tystnad är problemet”

”DIN TYSTNAD är problemet,” fortsatte McGowan i sin Tweet. ”Jag föraktar ditt hyckleri. Kanske borde du ha på sig Marchesa”, la hon till och hänvisade därmed till Weinsteins exfru Georgina Chapmans modelinje.

Foto IBL

Läs mer:

Röda mattan: De bästa looksen från Golden Globe 2018

Här är kvinnorna som valde att bryta den svarta trenden på Golden Globe

Lista: Här är kvinnorna som talat ut om Harvey Weinsteins övergrepp