Stör du ihjäl dig på And just like that...? Då ska du titta på The Sex Lives of College Girls istället!

The sex lives of college girls

Sex and the City-rebooten har fått fans världen över att rasa, men nu är det dags att sluta hat-titta på And just like that... och ge en helt ny serie en chans! ELLE tipsar om The Sex Lives of College Girls.
05 januari, 2022
5 nyheter på Disney+ i januari
1:31

Efter reklamen: 5 nyheter på Disney+ i januari

(1:31)

Slå på ljud

Sex and the city-uppföljaren And just like that… väcker MYCKET känslor, och de flesta av dem verkar vara negativa. Sociala medier har de senaste veckorna fyllts av missnöje från fans som tycker att den efterlängtade rebooten lämnar mycket att önska.

Seriens försök att vara woke och samtida känns ofta performativa och får motsatt effekt. Till exempel kan man fråga sig varför en queer karaktär inte kan få ha några andra personlighetsdrag än sin könsidentitet, eller varför rasifierade karaktärers existensberättigande alltid verkar vara att lära de vita huvudkaraktärerna en läxa.

Det som tidigare var seriens usp, vänskapen i gänget, känns minst sagt svajig, och utan Samantha saknar gruppen klistret som höll ihop dem. Även om man älskar Carrie, Miranda och Charlotte känns serien utan Samanthas comic relief, stenhårda lojalitet och outspoken ärlighet lite plattare och lite sämre.

Man kan också ifrågasätta om en serie om kvinnor i övre medelåldern tvångsmässigt MÅSTE klämma in grånande hår, hörapparater och höftoperationer i varje avsnitt. Visst, de är äldre, men de sitter inte på hem!? Och att Miranda inte skulle ha koll på podcasts? Snälla, hon är 50-plus, inte 150!

Så vad ska man göra då, när ens gamla trotjänare sviker och man önskar man kunde få ha minnet av sin gamla favoritserie intakt istället för att smutsa ner den med nya besvikelser? Enkelt, skaffa en ny favorit!

Är du en av dem som inte står ut med And just like that...? Då ska du titta på The Sex Lives of College Girls istället!

Därför ska du titta på The Sex Lives of College Girls

I serien får vi följa fyra tjejer som just börjat college och blir rumskamrater. De kommer från helt olika bakgrunder och erfarenheter och har helt olika relationer till sex och romantik. Kimberly, Bela, Leighton och Whitney är som en uppdaterad variant av SATC-gänget när det begav sig, och serien är inkluderande och intelligent utan att det någonsin känns påklistrat för att vinna PK-poäng.

Serien vågar också närma sig de jobbiga delarna av sex – övergrepp, otrohet, lögner och konstig maktdynamik, och har en analys som man saknar i både Sex and the city och And just like that... Serien är skapad av Mindy Kaling och Justin Noble, och Kaling, känd från bland annat The Office och The Mindy Project, sa till nöjessajten Collider att de ville visa en ärlig bild av college-livet, inte bara det roliga och sexiga utan även det fula.

Som titeln avslöjar är sex en stor del av handlingen, men framförallt är det en serie om vänskap – och att lära känna och acceptera sig själv. Vi råder därför alla att genast sluta hat-titta på And just like that... och istället ge The Sex Lives of College Girls en chans. Mycket skratt och en del tårar utlovas!

Kommer det en andra säsong av The Sex Lives of College Girls?

The Sex Lives of College Girls består av 10 avsnitt och finns på HBO Max. Har du sett klart serien och cravear mer? Då kan vi glatt meddela att den har förnyats för en andra säsong! HBO har ännu inte satt ett datum för release, men säsong 2 förväntas komma under 2022.

Foto: HBO Max