Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Därför plockar produktionen ner den pågående säsongen av Paradise hotel

20 apr, 2021 
AvElin Jonsson
AvElin Jonsson
Därför plockar produktionen ner den pågående säsongen av Paradise Hotel
Efter att en manlig deltagare blivit utslängd från Paradise Hotel 2021, efter två händelser mot två kvinnliga deltagare, har en polisanmälan gjorts. Produktionsbolaget valde då att plocka bort den pågående säsongen från alla sina kanaler – och veckor senare kommer nu beskedet att säsongen inte kommer att sändas mer.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Paradise hotel-deltagarna vi minnsBrand logo
Paradise hotel-deltagarna vi minns

I ett avsnitt av vårens säsong av Paradise Hotel 2021 tvingades en manlig deltagare lämna programmet efter två händelser med två kvinnliga deltagare. Deltagaren som tvingades lämna programmet hann inte ens vistas på hotellet i 24 timmar innan produktionen beslutade att han behövde lämna.

Efter att avsnittet hade legat ute ett par timmar, och skapat stor diskussion i media, stoppades den pågående säsongen. Produktionsbolaget Nent valde att plocka bort hela den nuvarande säsongen av Paradise Hotel på Viaplay och Viafree.

Stoppar den pågående säsongen av Paradise Hotel

I ett pressmeddelande förklarade produktionsbolaget Nent mer om vad som hänt, och varför säsongen plockades ner.

Annons

”Bakgrunden är att en manlig deltagare gått över gränsen vid ett antal tillfällen mot två kvinnliga deltagare. Konsekvensen blev att den manliga deltagaren tvingades lämna programmet. Dagens nya uppgifter är av den karaktär att ytterligare åtgärder nu vidtas. Polisanmälan görs i samråd med de kvinnliga deltagarna för att utredas enligt den rättsprocess som finns i Sverige.

Parallellt med polisanmälan görs en intern utredning för att gå till botten med huruvida rutinerna brustit i hantering och övervakning under inspelningen. Deltagarna i Paradise Hotel ska kunna känna sig trygga kring sin medverkan”.

Beslutet om att pausa Paradise Hotel 2021

Anders Jensen, som är VD på Nent, lämnade en kommentar om beslutet i pressmeddelandet.

– Jag har idag fattat beslut om att pausa Paradise Hotel efter att ha nåtts av ny information som jag ser oerhört allvarligt på och avser gå till botten med, säger Anders Jensen, VD och koncernchef för Nordic Entertainment Group.

Annons

Säsongen av Paradise Hotel kommer inte att sändas mer

Det har varit oklart om säsongen kommer att komma tillbaka och sändas igen, och nu kommer beskedet. Säsongen kommer inte att sändas mer.

”I samband med att det för två veckor sedan framkom ny och allvarlig information rörande nuvarande säsong av Paradise Hotel i Sverige beslutade NENT Group att omedelbart ta ner hela säsongen och inte fortsätta sända kommande avsnitt. Idag kan vi meddela att det beslutet står fast. Incidenterna polisanmäldes samma dag som dessa åtgärder vidtogs”, skriver Nent i ett pressmeddelande, och avslutar:

”Det är tydligt att det funnits brister som måste åtgärdas. Vi är såklart mycket ledsna över denna situation och för de som drabbats”.

Avslöjar vinnarna av Paradise Hotel våren 2021

Eftersom att säsongen inte kommer att sändas mer kommer produktionen att gå ut med vilka som vann.

Foto: Nent

Annons