Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Därför närvarar inte prinsessan Madeleine och Sofia vid Nobelfirandet

10 dec, 2021 
AvElin Jonsson
prinsessorna! sofia och madde under tidigare nobelfiranden - inte i år dock!
Fredagen den 10 december är det återigen dags för det högtidliga Nobelfirandet. Detta år blir det dock mindre kunglig glans än vanligt. Varken prinsessan Madeleine eller prinsessan Sofia kommer delta.
Här är anledningen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Kronprinsessan Victorias nobelklänningar genom årenBrand logo
Kronprinsessan Victorias nobelklänningar genom åren

För andra året i rad är Nobelbanketten i Stockholms Stadshus inställd på grund av den rådande pandemin. Den ärofyllda prisceremonin i Blå hallen i Stockholm brukar vanligtvis gästas av dryga 1 000 gäster och följas av hundratusentals på tv. Men nu får pristagarna följa den traditionella Nobelbanketten under Nobeldagen på distans.

Och prisutdelningsceremonierna har i stället ägt rum under veckan i Tyskland, Storbritannien, USA och Italien – och medaljerna har delats ut av svenska ambassadörer i respektive land.

Därför kan inte prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia närvara

Så själva Nobelfirandet är betydligt mindre än vanligt. Men det blir i alla fall en mindre tillställning under Nobeldagen i Blå hallen i Stockholms stadshus för att fira och uppmärksamma alla som fått pris. Denna gång med en mindre publik än vanligt och kungaparet och kronprinsessparet kommer dyka upp – så visst blir det en Nobelfest med kunglig glans trots allt!

Annons

Dock kommer varken prinsessan Madeleine, Christopher O'Neill eller prinsessan Sofia och prins Carl Philip att delta under ceremonin som de brukar göra. Detta dels eftersom att tillställningen är nedbantad på grund av pandemin. Men även eftersom de inte längre tillhör den centrala delen av kungafamiljen, efter det att kungen tidigare valt att krympa familjen på titlar. Och för prinsessan Madeleine, maken Christopher O'Neills och barnens del hjälper inte det långa avståndet mellan Sverige och USA, Florida där de numera är bosatta.

Så Madeleine kanske kommer göra som så många andra – följa spektaklet hemma från soffan tillsammans med maken och barnen Adrienne, Leonore, och Nicolas.

Därför saknas prinsessan madeleine och prinsessan sofia under nobel 2021
Prinsessan Sofia och prinsessan Madeleine anländer till Nobelprisutdelningen i Konserthuset i Stockholm 2019.

Här kan du följa Nobeldagen live

Under fredagen den 10 december kommer man kunna följa prisceremonin live på SVT under eftermiddagen.

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons