Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Därför kollar vi helst på serier tillsammans med våra husdjur

12 apr, 2018 
AvSofia Börjesson
Kollar du hellre på film tillsammans med din hund än med din partner? Då är du inte ensam. Enligt en ny studie uppger nästan varannan person att deras husdjur är deras bästa sällskap framför serien eller filmen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I en ny studie uppger nära hälften av alla Netflix-användare att det bästa sällskapet framför en film eller serie är deras husdjur. Men det är varken hunden eller katten som är det vanligaste sällskapet framför tv:n – det är nämligen fågeln.

Läs också: Monki släpper kollektion för hund och matte

84 procent av de som har fåglar uppger att de någon gång tittat på filmer eller serier tillsammans med sitt husdjur, följt av 82 procent av hundägarna och 76 procent av kattägarna. Av de som uppger att deras favoritsällskap är deras husdjur menar 60 procent att fåglar är det bästa sällskapet, medan 57 procent svarar att hundar är bästa sällskapet.

Läs också: 5 hälsofördelar med att ha husdjur

Studieförfattarna frågade även sina deltagare varför deras husdjur är det bästa sällskapet i tv-soffan, och majoriteten (61%) uppgav just ”sällskap” som den främsta anledningen. Andra vanliga anledningar som uppgavs var att husdjuren är bäst på att kela (45%), och att de hjälper en att slappna av (34%).

Annons

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Något mer förvånande var att 21 procent av deltagarna svarade att den främsta anledningen är att djuren inte dömer ens seriesmak.

Därför är det så bra att titta på film eller serier tillsammans med sitt husdjur.
Enligt studie är sällskapet den största anledningen till att man väljer att titta på film eller serier med sina husdjur. Foto: Netflix

I studien framgår även att mer än en fjärdedel av deltagarna brukar vända sig till sina husdjur för stöd och tröst när det dyker upp en sorglig eller läskig scen på tv:n.

Här är serierna som svenskarna helst tittar på tillsammans med sina husdjur:

  1. House of Cards
  2. Stranger Things
  3. Narcos
  4. Black Mirror
  5. Orange is the New Black
  6. El Chapo
  7. Alias Grace
  8. Fuller House
  9. Marvel’s Daredevil
  10. The Crown

Studien är utförd av SurveyMonkey på uppdrag av Netflix och baseras på 50 000 Netflix-användare i 27 länder. Urvalet är representativt för den vuxna målgrupp som tittar på Netflix tillsammans med sina husdjur.

Läs också: Här är landet som tillåter sjukdagar för vård av husdjur

Annons