Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Därför klipptes Donald Trump bort ur Ensam hemma 2

27 dec, 2019 
AvEmma Castman
Donald Trump i Ensam hemma 2
Donald Trump saknades när kultfilmen Ensam hemma 2 – vilse i New York visades på den kanadensiska public service-kanalen CBC på julafton. Här är anledningen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I december 1992 hade Ensam hemma 2 – vilse i New York premiär på vita duken. Sedan dess har filmen blivit mer eller mindre kultförklarad, och numera ses den som ett självklart inslag kring juletid.

Filmen handlar om den 10-årige pojken Kevin McCallister, spelad av Macaulay Culkin, som av misstag hamnar på ett plan till New York i stället för Florida dit hans familj ska resa för att fira jul. Väl på plats får man följa Kevins äventyr och se hur han på egen hand tar sig fram i den stora staden.

I en scen ur Ensam hemma 2 – vilse i New York syns Kevin på lyxiga Plaza hotel – och där möter han ingen mindre än Donald Trump, som köpte hotellet i samma veva.

– Ursäkta. Var ligger lobbyn? frågar Kevin Donald Trump.

– Ned för hallen till vänster, svarar Donald Trump.

– Tack, säger Kevin.

Trumps svar efter bortklippta scenen

Donald Trump saknades dock när Ensam hemma 2 – vilse i New York visades på den kanadensiska public service-kanalen CBC på julafton i år, och i ett uttalande förklarar de vad det beror på:

Annons

– Som ofta är fallet med långfilmer som anpassas för tv så klipptes Ensam hemma 2 ned, kommenterar talesmannen Chuck Thompson, och fortsätter:

– Scenen med Donald Trump var en av flera som klipptes bort, eftersom de inte var viktiga för storyn.

Chuck Thompson förklarar även att klippningen gjordes redan 2014 när CBC köpte in filmen, det vill säga innan Trump valdes till president i USA.

Donald Trump, som flera gånger poängterat hur stolt han är över att få vara med i den kultförklarade julfilmen, har även han kommenterat nyheten om den bortklippta scenen:

”Filmen kommer aldrig att bli densamma (skojar bara)”.

Här är originalscenen med Donald Trump:

Foto: Hughes Entertainment

Läs mer:

Gretas kaxiga svar på Trumps hån – nu berättar hon i Skavlan

Piken mot Trump på Oscarsgalan: ”Kan inte bygga murar mot talang”

J.K. Rowling sänker Donald Trump Jr. på Twitter

Annons