Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Love is blindYoung royalsOscarsgalan

Därför har Hailey Bieber slutat gå modevisningar helt

11 apr, 2022 
AvSaga Pettersson
Hailey Bieber
Hon är en av världens stora modeller, men har inte gått på catwalken sedan 2018. Nu berättar Hailey Bieber om beslutet att skippa modevisningar – i alla fall gällande att gå dem själv.
Annons
10 inspirerande vårlooks från stilikonen Hailey BieberBrand logo
10 inspirerande vårlooks från stilikonen Hailey Bieber

Efter att Hailey Bieber gått en visning för Zadig & Voltaire 2018 postade hon bilder från den på sin Instagram story, och skrev i en längre utläggning att hon inte skulle gå en modevisning igen. Där och då kanske det lät skämtsamt, men hon har faktiskt hållit fast vid det!

I en intervju med Allure berättar hon nu om beslutet att inte längre skrida fram på diverse catwalks för stora modehus.

– Jag har haft en riktigt dålig erfarenhet av de som castar till visningar, säger hon utan att nämna några namn, och förklarar vidare:

– Han sa något till min agent som gav mig så dåligt självförtroende när det kom till just catwalken. Jag vill inte känna något dåligt om mig själv för jag känner mig väldigt duktig i allt annat jobb som jag gör. Så varför ska jag då ens sätta mig i den positionen som får mig att känna mig så liten?

Hailey Bieber under sin senaste visning för Versace i december 2018.
Hailey Bieber under sin senaste visning för Versace i december 2018.

Jobbat för stora modehus

Innan hon beslutade sig för att avstå från catwalken såg vi henne i visningar för bland annat Tommy Hilfiger, Bottega Veneta och Jeremy Scott – och den sista visningen innan hon tackade för sig i sammanhanget var för Versace i december 2018.

Annons

Innan själva incidenten som sänkte hennes självförtroende på catwalken hade hon helt andra känslor kring jobbet. Hon kände då istället ett stort självförtroende, när hon likt Kate Moss landade flera stora jobb trots att hon inte riktigt är så lång.

Frontar fortfarande flera stora kampanjer

Men att skippa catwalken verkar inte ha fått särskilt negativa konsekvenser i branschen för Hailey Bieber. Hon startade 2022 med att landa fem stora kampanjer – Versace, Victoria's Secret, Jimmy Choo, Boss och Miu miu – och allt inom en månad.

Och förutom det har vi även detta år hunnit se henne pryda flera magasinomslag. Som Allure, i tidningen som hon nu även intervjuas i.

Foto: TT

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons