Därför försvann Isabella Löwengrip – erkännandet efter pausen

Isabella Löwengrip hemma i sitt hus på Lidingö

Efter en minst sagt intensiv höst för bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip har hon lyst med sin frånvaro på sociala medier. Nu berättar hon om vad som hänt under julledigheten. ”Ingen telefon, mail, samtal, sociala medier”, förklarar hon i ett inlägg på sin blogg.
08 januari, 2020

Förra året var fullt av överraskningar för bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip, 29. Efter att ha haft som sitt livsmål att bli ”världens mäktigaste affärskvinna” tvingades hon under hösten revidera drömmen. I oktober kom beskedet att hennes bolag inte gått så bra som hon hoppats och att den ekonomiska krisen var ett faktum.

I ett blogginlägg den första oktober förra året skrev Isabella Löwengrip att hon både dragit in – och förlorat – mångmiljonbelopp.

Under hösten och vintern har hon uppdaterat sin blogg flitigt och berättat om de förändringar som följt i krisens spår. Bland annat har hon avskedat flera personer som jobbat för henne, planerna på att etablera och expandera sitt bolag i USA  fick ställas in och lyxvillan på Lidingö har sålts.

Bloggaren har berättat att stressen under krisen varit så svår att hon tvingats ta hjälp av ett läkarteam för att kunna hålla sig på benen.

Efter den intensiva hösten har bloggerskan sett fram emot lite julledighet med sina barn, Sally och Gillis.

På juldagen skrev Isabella Löwengrip ett inlägg på sin blogg där hon berättade om sin julafton med ex-maken Odd Spångberg. I inlägget berättade hon också att bloggen skulle ta en paus. Varför framgick dock inte i blogginlägget.

Känt sig låg under en längre tid

Två veckor senare la Isabella Löwengrip återigen upp ett inlägg bloggen – där berättar hon om ledigheten som även inneburit julledigt från sociala medier.

”Äntligen har jag testat på att vara ledig på riktigt. Ingen telefon, mail, samtal, sociala medier eller ens fotat var jag rest. Inte behöva uppdatera på nyår, skriva årskrönika eller ens kommentera och reflektera över vad som väntar framöver. Det behövdes oerhört”, skriver Isabella Löwengrip.

Hon visar upp bilder på sig själv där hon leker med barnen och är ute i skogen och grillar korv.

”Det kanske inte tillhör vanligheterna att vi äter vår lunch utomhus en måndag och gör upp egen eld men oavsett var det väldigt mysigt”, skriver hon.

bloggen berättar Isabella också att hon känt sig låg under en längre tid men att det är på väg att bli bättre, om än långsamt.

”Jag är rätt låg och har varit det i månader nu men jag kämpar med att det ska bli bättre och det är på bättringsvägen. Men det går sakta”, skriver Isabella Löwengrip.

Foto: TT

Läs mer: 

Isabella Löwengrips gamla bolag i konkurs – månader efter lanseringen

Erik Selins hyllning till Isabella Löwengrip

Löwengrips tidigare anställda: ”Värsta tiden i mitt liv”