Därför blir det ingen säsong 4 av Stranger Things nästa sommar

05 nov, 2019 
AvNina Nyström
Vi har vant oss vid att välkomna de mörkare sommarkvällarna med en ny säsong av Stranger Things – men så blir det inte nästa år.
Annons

Enligt de första ryktena skulle inspelningarna av fjärde säsongen av Stranger Things dra igång i oktober, men nu bekräftar seriens skapare att inspelningarna inte startar förrän i januari, och beräknas pågå fram till augusti.

Premiären av säsong fyra senareläggs rejält

Det gör en premiär under senhösten eller vintern mer trolig, men exakt när säsong fyra har premiär är ännu oklart. Säsong fyra kommer att bestå av åtta avsnitt och alltså vara vara kortare än förra säsongen, som bjöd på nio avsnitt. 

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Familjen Byers flyttar i Stranger Things
Familjen Byers flyttar – vart är ännu oklart.

Fyra nya karaktärer i Stranger Things säsong 4

Det är ingen hemlighet att vi åker långt, långt bort från Hawkins i säsong fyra – Joyce, Will, Jonathan och Eleven har flyttat och något mystiskt är definitivt på gång i Ryssland. Den senarelagda inspelningen kan också vara en indikation på att vi får följa gänget under vintrigare förhållanden nästa gång. Nu avslöjar seriens skapare också att casten kommer att utökas med fyra nya rollfigurer.

Annons

Enligt The Sun letar man efter fyra män – en vuxen och tre tonåringar, för att utöka persongalleriet med. De yngre rollerna ska enligt uppgift vara en sportkille och en hårdrockare, den tredje är ännu oklar. Den vuxna rollfiguren ska ha ”egenskaper som passar för en historia som utspelar sig långt, långt borta från Hawkins” – vad som nu menas med det?

Hopper i Stranger Things
Kan Hopper ha överlevt? Vi får vänta länge på svaret verkar det som.

Vem är ”Amerikanen”? Lever Hopper?

Har Hopper lyckats överleva explosionen? Skaparna är såklart mycket hemlighetsfulla – och när David Harbour, skådespelaren bakom Hopper gästade en talkshow så sent som i oktober menade han på att han inte hade blivit kontaktad för vidare inspelningar, och att han själv hoppades att det var han som var ”Amerikanen”. Så han ringde helt sonika upp skaparna av serien i direktsändning och frågade: ”Är jag död?” ”Är Hopper död?”. Svaret han fick var: ”Vi håller fortfarande på och klurar, David”. Arrangerat eller inte? De håller onekligen spänningen vid liv i alla fall.

Annons

Blir säsong fyra den sista – eller kommer det en femte säsong?

Seriens producent Shawn Levy och skaparna Matt och Ross Duffer har tidigare berättat att deras plan var att skapa fyra säsonger och sedan sluta. Men i ett samtal med Entertainment Weekly berättar de att det till och med kan komma att bli en säsong fem av serien.

– Vi kommer definitivt att satsa på en fjärde säsong, och det finns stora möjligheter till en femte också. Men mer än så blir det mest troligt inte, säger de till tidningen.

Kali och hennes gäng i Stranger Things
Kommer Kali och hennes gäng återvända i säsong 4?

Är du i akut behov av att dämpa din nyfikenhet och längtan efter Eleven, Mike, Dusty, Will, Lucas och de andra? Då ska du följa Stranger Things offentliga Twitterkonto. Varje fredag postar seriens författare en lista över filmer som inspirerat serien på olika sätt, allt ifrån handling, plats eller tema – och den listiga kan få både en och två ledtrådar till vad som kommer hända i säsong fyra.

Annons

Bildkälla: Netflix

Läs mer:

Annons