Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Därför är familjen Gucci kritisk till filmen House of Gucci

01 dec, 2021 
AvJessica Rådne
lady gaga i rollen som Patrizia Reggiani
Familjen Gucci är inte nöjd med hur de porträtteras i nya biofilmen House of Gucci. I ett uttalande riktar de särskilt hård kritik mot Lady Gagas och Al Pacinos roller.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
6 saker du vill veta om storfilmen House of GucciBrand logo
6 saker du vill veta om storfilmen House of Gucci

Modehuset Gucci grundades i den italienska staden Florens år 1921 av Guccio Gucci. På grund av interna familjestrider lämnade alla släktingar på 90-talet sin affärsmässiga inblandning i märket. Idag ägs Gucci istället av den franska lyxkoncernen Kering.

Om grundarfamiljens intriger handlar den nu bioaktuella filmen House of Gucci där Lady Gaga, Adam Driver och Al Pacino syns i rollerna – och familjen Gucci är inte glada över uppmärksamheten.

Morddramat i familjen Gucci

År 1995 sköts Maurizio Gucci, Gucci-grundaren Guccio Guccis barnbarn, till döds på öppen gata av en torped. Samma dag skrev hans änka Patrizia Reggiani, 72, ordet ”paradis” i sin dagbok. Hon dömdes två år senare till 29 år i fängelse för att ha orkestrerat mordet på sin make. Under åren bakom galler har Patrizia försökt överklaga domen, och även ta sitt liv. År 2016 släpptes hon fri efter 18 år i fängelse till följd av gott uppförande.

house of gucci poster
”Inspirerad av den sanna historien” står det på filmaffischen till House of Gucci.

Nu är historien åter på allas läppar och i ett uttalande riktar familjen Gucci kritik mot hur filmen House of Gucci berättar den, skriver Variety.

Annons

Arvingarnas uttalande of House of Gucci

”Gucci är en familj som lever för att hedra sina förfäders arbete, vars minne inte förtjänar att störas av ett iscensätta spektakel som är osant och som inte gör rättvisa åt dess huvudpersoner”, säger familjen Gucci.

Familjen menar att filmatiseringen av deras tragedi är ”extremt smärtsamt ur mänsklig synvinkel och en förolämpning mot arvet som varumärket bygger på idag”. Huvudpersonerna menar de porträtteras med "en ton och en attityd som aldrig stämt in på dem”.

Vidare står det i uttalandet att ”produktionen av filmen brydde sig inte om att rådfråga arvingarna innan de beskrev Aldo Gucci – VD för företaget i 30 år (spelad av Al Pacino i filmen) – och medlemmarna i familjen Gucci som ligister, okunniga och okänsliga för världen runt om dem”.

Regissör Ridley Scott duckar kritiken

verklighetens Patrizia Reggiani

Familjen Gucci påpekar att i videoklipp och pressutskick framstår Patrizia, som spelas av Lady Gaga, som en kvinna som fallit offer för en manschauvinistisk företagskultur, vilket inte stämmer. ”Det finns en överseende ton mot en kvinna som definitivt dömdes för att ha varit anstiftaren till mordet på Maurizio Gucci. Hon målas inte bara i filmen, men också i uttalanden från skådespelare, upp som ett offer som försökte överleva i en maskulin och macho företagskultur. Detta kunde inte ha varit mer osant”, menar de.

Filmens regissör Ridley Scott har tidigare uttalat sig och sagt att han inte tänker bemöta familjen Guccis kritik, skriver Variety.

Källa: Variety

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons