Danny Saucedo om Så mycket bättre: ”Jag och Little Jinder fick asbra kontakt”

Danny Saucedo om Så mycket bättre: ”Jag och Little Jinder fick asbra kontakt”

Danny berättar om hur han och Little Jinder fann varandra under Så mycket bättre och om hur han ser på ryktena kring hans sexuella läggning.
24 oktober, 2016

Danny Saucedo är en av deltagarna i årets Så mycket bättre, som spelades in på Gotland under sommaren tillsammans med Magnus Carlson, Jill Johnson, Tommy Nilsson, Lisa Ekdahl och Josefine ”Little” Jinder.

– Det var mycket av allt. Ordet intensivt blir lite urvattnat i såna här sammanhang, men så var det. Man såg människor verkligen känna och uppleva saker och det var fint att ta del av, det var nästan gruppterapeutiskt hela upplevelsen, säger han och fortsätter.

– Vi är väldigt olika men vi har varit med om snarlika saker. Det är väldigt fint att få komma in i ett sammanhang där alla har samma jobb för då försvinner alla de typiska frågorna, allt artisteri går bort så är man bara personer och det var så jävla fett att få känna så. Jag får inte göra det speciellt ofta.

Danny Saucedo, 30, och Josefine Jinder, 28, är de yngsta deltagarna i årets uppsättning. Och de kom också varandra väldigt nära under den korta tiden på ön. De hade träffats två gånger innan men kände inte varandra.

– Vi fick asbra kontakt. Hon är en jävligt smart tjej och grymt rolig också, så det var fint att få connecta. Josefine var den av alla som jag trodde skulle skulle bli den hårdaste kakan.

Hur menar du?

– Nej men Little Jinder – har man ju hört innan – skulle vara ”lite tvär”, men jag tänkte ”vi får se hur det blir”. Men vi kom varandra jävligt nära.

LÄS OCKSÅ: Little Jinder: ”Jag gick in och bara la mig på Dannys säng”

Josefine Jinder beskriver dig som en glädjespridarpajasperson och Lisa Ekdahl har sagt att du blev allas bästa vän.

– Vad roligt! Ja jag kanske funkar så, jag har fått höra det förr att jag är nån slags lim mellan alla, att jag försöker sammanfoga en grupp kanske. Jag är väldigt glad, men jag har mina mörka dagar.

När då?

– Jag blir arg när någon är orättvis, när det är orättvisa och obalans. Då lackar jag.

Om det står något i tidningen, till exempel?

– Ja men om det står något i tidningen, ett påstående om mig till exempel, om det är tryckt har jag ju ingen möjlighet att svara utan jag får bara käka det och det tycker jag är jävligt onajs. Men orättvisor generellt…

Hur reagerar du på spekulationerna om din läggning?

– Att de spekulerar kring min läggning tycker jag bara är kul. Elda på för fan! Jag tycker det hade varit jävla lyxigt om jag var åtminstone bi. Gå hem med en tjej en kväll, gå hem med en kille… Leva hundra procent. Jag får ju bara njuta av femtio procent av mänskligheten.

I premiäravsnittet av Så mycket bättre tolkade Danny Saucedo Tommy Nilssons låt ”Talk of the town” som gjordes med Tommys gamla band Easy Action. Den låten, som i Dannys svenska version fick namnet ”Snacket på stan”, hyllades ordentligt – inte minst i sociala medier. Men Danny säger själv att två av hans kommande tolkningar är extra speciella för honom.

– En som var viktig var min tolkning till Jill. Det är en låt som betyder mycket för mig så jag behövde få ut det för min egen personliga resa. Josefins låt som jag tolkar är också väldigt viktig för mig. Men alla tolkningar är ju ens små barn som man älskar på sina egna sätt.

Mer om Danny Saucedo:

Danny fick Så mycket bättre (och Twitter) att koka: ”Vill föda hans barn”

Jill Johnson och Danny Saucedo rullar runt i gräset i ”Så mycket bättre”

Foto: TV4