Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Då har nya miniserien Midsommarnatt premiär på Netflix

05 mar, 2024 
Netflix nya serie Midsommarnatt är ett svensk-norskt familjedrama från personerna bakom Störst av allt, Young Royals och Barracuda Queens. Här är allt vi vet om den nya miniserien!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
6 sevärda svenska serier och filmer på NetflixBrand logo
6 sevärda svenska serier och filmer på Netflix

Efter succéer som Young Royals och Playlist kommer Netflix nästa nordiska satsning: miniserien Midsommarnatt. Det är ett stjärnspäckat drama som utforskar relationer, svartsjuka och hemliga parallella liv.

Serien utspelar sig på midsommar – den längsta dagen på året. Familjen är samlad för att fira högtiden tillsammans, men då avslöjar Carina och Johannes efter 30 års äktenskap en stor hemlighet för familj och vänner som får oförutsedda konsekvenser. I takt med att fler hemligheter kommer ut spårar tillställningen allt mer ur.

Annons
Pernilla August i Midsommarnatt
Max Emanuelson/Netflix

Skådespelarna i netlixserien Midsommarnatt

Vi ser bland annat Pernilla August och Fanny Klefelt i rollerna, och bakom serien ligger Per-Olav Sørensen. Han har även regisserat Hem till Jul, The Playlist och Störst av allt. Manus har Sørensen skrivit tillsammans med Sofie Forsman och Tove Forsman, som båda skrivit manus till Barracuda Queens och Young Royals, samt Anna Fredrikke Bjerke.

Skaparen om Netflix nya miniserie

Skaparen Per-Olav Sørensen beskriver serien som en varm, känslosam och rolig berättelse som alla kan relatera till.

Annons

– Det är fantastiskt att få fördjupa sig i alla relationer som en stor familj kan erbjuda, och inte minst alla hemligheter vi bär på, liksom alla parallella liv vi är kapabla att leva och dölja för människor som står oss mycket nära, säger han.

Max Emanuelson/Netflix

Då har Midsommarnatt premiär

Netflix nya miniserie Midsommarnatt har premiär den 11 april. Serien spelades in i Oslo under sommaren 2023.

Annons