Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Coachella 2020 skjuts upp på grund av coronaviruset

11 mar, 2020 
AvStina Dahlgren
Coachella 2020 ställs in
Fler och fler arrangemang runt om i världen ställs in eller skjuts upp på grund av coronaviruset. Senast i raden är den världsberömda festivalen Coachella. – Även om det här beslutet kommer i en tid av universell osäkerhet, tar vi våra gästers, personalens och samhällets säkerhet på stort allvar, skriver arrangörerna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Coachella har blivit en av världens mest välkända festivaler. Den hålls mitt ute i Coloradoöknen, öster om Los Angeles, och de senaste åren har hundratusentals besökare strömmat in på området varje år. 

Därför skjuts Coachella upp

2012 uppträdde den numera avlidna svenska DJ:n Avicii på festivalen. Även Beyoncé, Lady Gaga och Prince har gjort bejublade framträdanden på Coachella.

I år ska artister som Calvin Harris, Carly Rae Jepsen, Lana Del Rey och Travis Scott uppträda. Festivalen skulle gått av stapeln under två helger i april, men nu meddelar man att allt skjuts upp i hela sex månader. Anledningen är coronaviruset. 

– Även om det här beslutet kommer i en tid av universell osäkerhet, tar vi våra gästers, personalens och samhällets säkerhet på stort allvar, skriver arrangörerna enligt The New York times. 

Så påverkas artisterna på Coachella 2020

Eftersom festivalen nu hålls i oktober i stället för i april kan arrangörerna inte garantera att lineupen blir densamma. De lovar däremot att göra allt de kan för att så många av artisterna som möjligt ska kunna spela på festivalen även i höst. Just nu pågår samtal med managers och skivbolag för att få ihop spelschemat.

Annons

Fler inställda arrangemang på grund av corona

Ytterligare en festival i Kalifornien har meddelat att man flyttar speldatumet sex månader framåt. Stagecoach är en countryfestival som även den skulle ha anordnats i april med artister som Carrie Underwood, Bryan Adams, Payton Smith och Lil Nas X.

Runt om i världen ställs nu allt fler event och konserter in på grund av coronaviruset. Här listar vi några av de evenemang utöver Coachella och Stagecoach som flyttas fram eller ställs in:

Miley Cyrus konsert i Australien

Sångerskan Miley Cyrus meddelade i måndags att hon ställer in sitt uppträdande på välgörenhetskonserten efter bränderna i Australien.

”Jag är så besviken över att inte kunna vara där, men jag måste göra det som är rätt för att skydda mitt band och mitt team. Jag kommer fortfarande att göra en donation för att hjälpa offren för skogsbränderna i Australien.” skrev hon på Twitter.

I nuläget ser det ut som att välgörenhetskonserten fortfarande kommer att äga rum på fredag som planerat, men då utan Miley Cyrus.

Annons

Madonnas konserter i Paris

Madonna turnerar just nu runt i världen med sin turné Madame X tour. Idag skulle sångerskan genomfört sin andra konsert i Paris, men både gårdagen och dagens shower har ställts in.

”Då polisen gick ut med ett officiellt meddelande denna morgon att alla event som överstiger 1000 personer i publiken förbjuds, tvingas Live Nation att ställa in de två Madame X-föreställningarna”, står det på Madonnas hemsida.

Green Days turné i Asien

Förra veckan meddelade bandet Green Day att deras turné i Asien av förklarliga skäl ställs in. Asien är ett av de områden som är värst drabbade av coronas framfart.

Gravida Ciara stoppas av läkarna

Sångerskan Ciara väntar just nu sitt tredje barn. Den 19 mars skulle hon ha uppträtt i Texas, USA, men läkarna har nu avrått henne från att åka dit.

”I och med spridningen av corona i USA, som gravid kvinna har läkarna nu avrått mig från att resa och att vistas i stora folksamlingar”, skriver hon i ett uttalande.

Annons

Festivalen South by Southwest

Varje år sedan 1987 har teknik- och musikfestivalen South by Southwest hållits i Texas, USA. Den klassas som en av världens största festivaler med cirka 1 400 band som spelar varje år. För första gången i historien ställs nu South by Southwest in.

Stora företag som Apple, Facebook, Amazon, Twitter och TikTok ställde in sin medverkan och festivalens arrangörer meddelar nu att de är förkrossade över att behöva ställa in.

Disneyland i Asien

Disneyland i Hongkong, Shanghai och Tokyo är sedan januari nedstängda. Då meddelade man att man skulle öppen igen den 15 mars, men som det ser ut nu fortsätter parkerna att vara stängda ett tag till uppger CBS news.

VM i ishockey

VM för damernas A- och B-landslag i ishockey som skulle spelats i Frankrike och Kanada i maj ställs in. Detta meddelade International Ice Hockey Federation (IIHF) tidigare i veckan.

”Det var inget enkelt beslut att fatta eftersom vi såg fram emot VM. Men det här beslutet har fattats för spelarnas och åskådarnas hälsa. I slutändan anser IIHF att det inte skett tillräcklig förbättring av situationen med coronaviruset för att vi på ett säkert sätt kan vara värd för en internationell turnering, sa IIHF:s ordförande René Fasel i ett pressmeddelande.

Foto: TT

LÄS MER:

12 kändisars streetstyle på Coachella 2019

Här återförenas Destiny’s Child på Coachella

Här är sommarens bästa festivaler i Sverige 2020

Annons