Clara Hallencreutz Fares om förlossningen som varade i några minuter

06 sep, 2021 
AvSaga Pettersson
Clara Hallencreutz Fares: ”Det räddade mig från att behöva föda längs E4”
Sex minuter tog det från att Clara Hallencreuz Fares checkat in på BB till att sonen Tino kikat ut. Nu berättar Clara om den chockartade förlossningen. ”Det var vad som räddade mig från att behöva föda längs E4”, säger hon till mama.
Annons
5 fakta om Fares Fares och Clara Hallencreutz
5 fakta om Fares Fares och Clara Hallencreutz

Clara Hallencreutz Fares är tvåbarnsmamma sedan i maj i år, då andra sonen Tino kom till världen. Sedan tidigare har Clara och maken Fares sonen Ziggy, som fyllde två år för bara dagar sedan. Innan makarna planerade att skaffa sitt första barn så var Clara inte ens säker på att hon ville ha barn, men idag sitter hon här med två små – något hon långt ifrån ångrar.

Den rekordsnabba förlossningen

Livet med två små barn är hektiskt, och hektiskt var det även när Tino ville ut. I en intervju med mama berättar hon om stressen innan förlossningen – ja, förlossningen som sedan varade i sex minuter från det att hon checkat in på BB till att Tino tittat ut.

Annons

– Jag ringde mina föräldrar och berättade att vi skulle komma över med Ziggy. Som tur är så känner min mamma mig väl och insåg att jag underdrev situationen. Hon kastade sig ut genom dörren och sprang mot oss för att möta Fares nere på gatan med Ziggy. Hade mamma inte sprungit och mött upp Fares, hade han inte hunnit hem och då hade jag fött hemma själv på badrumsgolvet, berättar Clara för mama.

Clara Hallencreutz Fares: ”Jag var väldigt chockad efteråt”

Med mammans snabba hjälp, och en del andra tillfälligheter, så hann Clara och Fares fram i tid till BB. Och väl där visade det sig att Clara var 10 centimeter öppen!

– Fem minuter senare satt vi i bilen och, som tur var utan trafik, eftersom det var mitt i natten. Förmodligen handlade det om de sista minutrarna innan jag inte längre hade klarat av att ta mig ut ur bilen och in till BB. De hann varken koppla upp mig, ställa frågor eller ge bedövning. En snabb undersökning visade att jag var tio centimeter öppen och hade börjat krysta, berättar Clara och fortsätter:

Annons

– Det tog sex minuter från incheckning till att Tino var född. Det var otroligt mäktigt och helt magiskt när han kom ut. Jag drog ut Tino den sista biten och lade honom på min mage. Min mammas intuition och att vi körde in till BB mitt i natten utan trafik, det var vad som räddade mig från att behöva föda längs E4. Men jag ska inte försköna det här. Det gjorde fruktansvärt ont och jag var väldigt chockad efteråt.

Foto: Instagram

Annons