Cigaretter, slagsmål och identitetskris – se trailern om unge Barack Obamas liv

22 nov, 2016 
AvSofia Börjesson
I Netflix-filmen Barry får vi se en helt annan bild av Barack Obama. Nämligen hans liv som en ung vuxen man med rötter både i Kenya och Kansas – med allt vad det innebar i USA på 80-talet.
Annons

Efter sina åtta år som president av förenta staterna är Barack Obama mer populär än någonsin. Hans vänskap med Joe Biden har fått en egen hashtag, han har slow-jammat hos Jimmy Fallon och han har bemött kommentarer om hans illasittande jeans hos Jimmy Kimmel.

Nu släpper dessutom Netflix en trailer av den nya filmen Barry som handlar om Obamas college-år i New York i början av 1980-talet. Filmen kretsar alltså inte kring hans politiska liv, utan snarare om svårigheterna att hitta en tillhörighet med en svart pappa från Kenya och en vit mamma från Kansas.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

I trailern får vi bland annat se Barack Obama (spelad av Devon Terrell) röka, slåss, dansa, festa – och ja, vara en typiskt ung människa med tvivel och identitetsfunderingar i ett segregerat samhälle.

Filmen släpps på Netflix den 16 december.

Se trailern här:

Mer Obama från Elle:

Annons