Christina Applegates kamp med sjukdomen: ”Har varit en tuff födelsedag”

Christina Applegate

TT
Tidigare i år berättade skådespelaren Christina Applegate att hon drabbats av multipel skleros, MS.
Nu ger hon en uppdatering om läget – och det verkar vara tungt.
27 november, 2021
TV: 5 saker du vill veta om Christina Applegate
1:08

Efter reklamen: TV: 5 saker du vill veta om Christina Applegate

(1:08)

Slå på ljud

Det var på 80-talet som Christina Applegate fick sitt stora genombrott i Våra värsta år, där hon spelade den stökiga tonårsdottern Kelly Bundy. Därefter gick karriären vidare med sitcommen Jesse där hon spelade huvudrollen, filmen Snygg, sexig och singel från 2002 och den klassiska Will Ferrell-komedin Anchorman.

De senaste åren har hon varit som mest aktuell med komedin Dead to me, där hon spelar med Linda Cardellini, som tidigare var med i kultklassikern Nollor och nördar. Även om serie i sig fått sval kritik har skådisduon hyllats.

Christina Applegates sjukdomsbesked

Nu ligger inspelningen av serien på is efter att Christina Applegate i somras berättat att hon diagnostiserats med MS.

”Hej, kompisar. För några månader sedan blev jag diagnostiserad med MS. Det har varit en märklig resa. Men jag har blivit så stöttad av folk som jag känner och som också har den här sjukdomen. Det har varit en jobbig väg. Men som vi alla vet, vägen fortsätter. Så länge ingen skitstövel blockerar den”, skrev hon på Twitter då, och lade till:

”Som en av mina vänner med MS sa: ‘vi vaknar upp och vidtar de åtgärder som anges’. Och det är vad jag gör. Så nu ber jag om att få vara ifred medan jag går igenom det här”.

Kämpiga födelsedagen

I veckan fyllde skådespelare 50 år. Och på Twitter skriver hon om den jobbiga födelsedagen.

”Jepp, jag fyllde 50 år i dag. Och jag har MS. Det har varit en tuff födelsedag. Jag vill skicka så mycket kärlek till er alla i dag. Många har det jobbigt i dag, och jag tänker på er. Låt oss hitta styrkan att lyfta upp våra huvuden. Mitt ligger just nu på kudden, men jag försöker”, skriver hon.

Christina Appelgate har genom åren haft det kämpigt med hälsan. 2008 drabbades hon av bröstcancer och genomgick en dubbel mastektomi. Tack vare att det upptäcktes så pass tidigt var cancern aldrig livshotande.

2017 operera hon bort sina äggstockar och äggledare för att inte riskera att drabbas av äggstockscancer. Hennes familj har nämligen en historia av detta. Bland annat gick Christina Applegates kusin bort i just äggstockscancer 2008 och hennes mamma har tidigare haft bröstcancer.

Foto: TT

Se också: 5 Snackisar från veckan som gått
3:22

Efter reklamen: Se också: 5 Snackisar från veckan som gått

(3:22)

Slå på ljud