Carina Bergs udda tips för att klara av amningen

16 jan, 2020 
AvMalin Ny
Carina Berg födde sonen Otto den 28 december förra året. Nu delar den nyblivna mamma med sig av ett otippat knep för att bli av med mjölkstockning.
Annons

Den 28 december blev Carina Berg och Erik Berg föräldrar till sitt första gemensamma barn, sonen Otto Berg.

”Idag fyller Erik år. Med det kommer liksom lite i skymundan. För i förrgår kom han till oss. Som vi har längtat. Nu torkar vi gladtårar och äter tårta. Lilla Otto Berg, mamma och pappa älskar dig!”, skrev Carina på Instagram när hon avslöjade nyheten.

”Obeskrivlig kärlek till dessa två kämpar”, skrev Erik Berg.

Kämpade för graviditeten

Paret träffades under hösten 2017 och gifte sig i Vemdalen i december 2018. I augusti förra året berättade paret att de väntade barn, men att vägen dit hade varit lång och krokig. I över två år hade de kämpat för en graviditet, och drabbats av flera missfall längs vägen.

Som tur är har Erik varit ett bra stöd för Carina under den jobbiga tiden:

– Jag vet inte vad min man är gjord av men han är något slags under av lugn, han har bara stått bredvid och klappat på mig och kramat mig i den här hormon-bergochdalbanan, har hon tidigare berättat i podden Gynning och Berg.

Annons

Drabbats av mjölkstockning

Tv-profilen har uppdaterat flitigt kring bebisbubblan på sitt Instagram-konto sedan sonen föddes, men också delat med sig av de mindre härliga delarna med att vara nybliven mamma. I dagarna skrev hon att hon har drabbats av mjölkstockning, ett problem som man kan drabbas av om man ammar och som ofta leder till smärta och feber.

”Glömmer bort alla små bekymmer (tex att mitt ena bröst känns som att det exploderat och ser ut som Rudolfs jäkla mule i förstoringsglas, aka mjölkstockning) när jag tittar på detta minigäng!”, skriver hon som caption till en bild där Otto ligger på sin pappas bröst.

Det dröjde inte länge förrän kommentarsfältet fylldes upp av råd för hur man blir av med mjölkstockning. Bland annat att duscha varmt, fylla behån med vitkålssallad och att sätta sig framför en varm ugn. Nu har tv-stjärnan lagt upp ännu ett inlägg där hon skriver att hon har testat flera av de tips som hennes följare delade med sig av.

Annons

”TACK för alla era husmorstips om mjölkstockning. Jag provade de alla. Ugnsbakad tutte, Vitkålsinlindad tutte (det var så kåldolmen uppfanns?), väderkvarns-amma (snurra bebin åt alla håll), dusch-skållad tutte och massage – frustrerat hård och kittligt mjuk”, skriver hon på Instagram och fortsätter:

”Men det som till slut hjälpte bäst var att BONDGÅRDS-amma. Dvs jag är kossa och bebi är… typ skalbagge. Hade jag fasiken inte kommit på själv, så TACK! /Mamma Mu”.

Foto: Instagram, TT

Läs mer:

Annons
Innehåller annonslänkar