Carina Bergs oro efter förlossningen: "Det var så hemskt"

18 mar, 2020 
AvAnaïs González Cruz
I podcasten Gynning & Berg – Hittar sig själva berättar Carina Berg om hur det gick till när sonen Otto föddes, men också om ångesten hon drabbades av efteråt.
Annons
Carina och Erik Berg — En tidslinje
Carina och Erik Berg — En tidslinje

I slutet av förra året blev tv-profilen Carina Berg mamma för andra gången. Den 28 december välkomnade hon och maken Erik sitt första gemensamma barn till världen, sonen Otto.

”I dag fyller Erik år. Med det kommer liksom lite i skymundan. För i förrgår kom han till oss. Som vi har längtat. Nu torkar vi gladtårar och äter tårta. Lilla Otto Berg, mamma och pappa älskar dig”, skrev Carina på Instagram efter nedkomsten.

”Det gick väldigt snabbt”

Makarna, som gifte sig 2018, hade länge kämpat för att få barn. I podcasten Gynning & Berg – Hittar sig själva har Carina tidigare berättat att hon drabbades av flera missfall innan hon blev gravid med lille Otto.

Men så kom sonen äntligen till världen – och förlossningen gick som på räls. I ett nytt avsnitt av podden, som tv-profilen har med vännen Carolina Gynning, avslöjar hon nu hur det gick till när det var dags att åka in till BB:

– Jag hade världens drömförlossning tror jag. Det gick väldigt snabbt. Jag hade valt epidural, och då kom de in innan jag ens tyckte att jag hade börjat få ont, och sa ”nu kan vi sätta epiduralen om du vill”. Jag frågade om man inte ska vänta, men nä. ”Inte om du vet att du vill ha den, varför ska vi vänta då.”

Annons

Efter epiduralen somnade Carina:

– Jag somnade, och vaknade av att det var dags att krysta ut honom. Det tog nio minuter, säger hon.

– Så jäkla skönt, flikar Carolina in.

Carina valde att föda på en förlossningspall, något hon beskriver som ”så häftigt”.

– Vi fick sitta på den här förlossningspallen, och då satt Erik precis bakom. Om ni har möjlighet, om ni ska föda en liten bebis, så vill jag ge en shout out till den positionen, skrattar hon i podden.

Carina Bergs starka känslor efter förlossningen

Men några dagar efter förlossningen drabbades Carina av kraftig oro och började googla alla möjliga sjukdomar:

– Dag tre efter att han kommit, när hormonerna rasar, så låg jag vaken hela natten och tittade på honom. Jag tänkte att ”nu dör han” säger hon och tillägger:

– Jag grät och det kändes som att jag tog farväl av honom, det var så hemskt. Och Erik fattade ingenting.

Den kraftiga oron har nu lagt sig, och Carina konstaterar att hon är faktiskt är mycket lugnare än hon var när hennes första barn, den 10-årige sonen Holger, föddes:

Annons

– Jag klockade allt med honom, det var ett sätt att försöka skapa ordning i det där kaoset.

Lyssna på avsnittet Klassisk jävla latexallergi i sin helhet här!

Foto: Eero Hannukainen//TT

LÄS MER:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons
Innehåller annonslänkar