Cara Delevingne: ”Kvinnor bör hyllas mer”

Cara Delevingne är både modell och skådespelerska

Hon vill använda sina sociala medier för att visa upp annat än bara den polerade ytan. Samtidigt har hon helt förändrat sin inställning till att ge komplimanger.”Nu tänker jag att om jag tänker något bra om en kvinna eller man så säger jag det”, berättar Cara Delevingne i en intervju med amerikanska ELLE.
20 mars, 2019

Cara Delevingne är både skådespelerska och modell med över 41 miljoner följare på Instagram. I en intervju med amerikanska ELLE berättar hon att hon tänker på att använda sina sociala kanaler för att visa upp annat än de mer polerade delarna av livet. Visst möts följarna av bilder från röda mattan och lyxiga plåtningar för stora varumärken. Men på hennes konto finns också en personlig imitation av Gollum ur Sagan om ringen och bilder på Cara utklädd till allt från enhörning till ägg. Dessutom har hon valt att skriva in orden ”Embrace your weirdness” högst upp i presentationen på sitt konto.

På väg till Diorshowen häromdan blev jag isydd min klänning av tre olika män samtidigt som jag försökte ta på mig ett par trosor. Då kände jag att ‘det här behöver folk se’. För den största delen av tiden handlar inte alls om att dricka champagne och prata om hur vacker gåslevern från igår var”, säger hon i intervjun och fortsätter:

Det är kaos, galet och, såklart glamouröst. Det är viktigt att visa upp alla sidor av saker och ting. Kanske inte när jag går på toa, men ni förstår vad jag menar”.

”Kvinnor bör hyllas mer”

Hon vill också motivera och inspirera människor att stötta varandra istället för att göra motsatsen.

Jag tycker att kvinnor bör bli upplyfta och hyllas mer. Jag hade mycket vänner som fick mig att må dåligt i mig själv. Vi lyfte inte varandra. Det fanns så många gånger jag tänkte ‘Wow, hon är så vacker, men det skulle jag aldrig säga till henne’. Men nu tänker jag att om jag tänker något bra om en kvinna eller man så säger jag det”.

Cara reflekterar också kring identitet och hoppas att hon genom Instagram och andra plattformar kan få människor att känna sig mer bekväma i olika identiteter, både när det kommer till sexualitet och kön.

Jag tycker att det är viktigt att uttrycka sig själv och hoppas att jag kan vara en inspiration för tjejer som känner att de inte ‘hör hemma’, för så känner jag ofta”.

Läs mer:

Cara Delevnigne har gjort en Zara Larsson – se förvandlingen

Årets modell 2019 är Sara Eirud