Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Cara DeLevingne gör serie om sex – ska hjälpa ungdomar

26 aug, 2020 
AvStina Dahlgren
cara delevingne i vit tubtopp tittar rakt in i kameran
Sex, porr och relationer – det är ämnen som ligger i fokus när Cara DeLevingne och BBC gör serien Planet sex. Modellen, som själv kämpat med sin egen sexualitet, vill nu hjälpa andra i samma sits.
Annons

Cara Delevingne är både skådespelerska och modell och har över 44 miljoner följare på Instagram. Där blandar hon bilder från sitt glamourösa liv med politiska ställningstaganden och roliga memes. Hon utbildar ofta sina följare i frågor som handlar om jämställdhet, skönhetsnormer och HBTQI-frågor.

I en intervju med amerikanska ELLE har hon berättat att hon tänker på att använda sina sociala kanaler för att visa upp annat än de mer polerade delarna av livet.

– Det är viktigt att visa upp alla sidor av saker och ting, sa hon då.

BBC och Cara DeLevingne skapar ny serie om sex

I samma intervju reflekterade hon mycket kring identitet och hoppades då att hon genom Instagram och andra plattformar kan få människor att känna sig mer bekväma i olika identiteter, både när det kommer till sexualitet och kön.

Nu gör hon ytterligare slag i saken och kommer att vara med och skapa samt programleda BBC:s nya satsning Planet sex. Det är en dokumentärserie i sex delar som handlar om sex, sexualitet, porr, relationer och könsnormer.

Annons

– Vi är mitt i en ny sexuell revolution, där de gamla reglerna kring könsroller och sexualitet skrivs om på sätt som vissa tycker är befriande och andra tycker är förvirrande. Caras karisma, nyfikenhet och erfarenhet i ämnet gör henne till den perfekta guiden i ett ämne som kan vara kontroversiellt men alltid är fascinerande, säger Jack Bootle, chef för BBC:s avdelning för vetenskap och historia, till Radio Times. 

Planet sex ska hjälpa ungdomar

Cara DeLevingne är själv pansexuell, det vill säga när man känner sexuell dragning till personer oberoende av dennes könsidentitet eller biologiska kön. Hon berättar hur hon själv har kämpat med att hitta sin egen identitet och sexualitet, och att det därför är extra viktigt för henne att nu göra ett program som Planet sex.

– Jag kan bara föreställa mig hur det hade varit att ha en sådan här serie för mitt 14-åriga jag som kämpade med att förstå känslor som sågs som konventionella och annorlunda. Om serien bara kan hjälpa en enda ung person med att ha en lättare konversation med sina föräldrar om det här, då har vi uppnått ett av alla våra mål med att skapa serien, säger Cara DeLevingne.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons