Cameron Diaz avstår från att göra film – för dotterns skull

Cameron Diaz har inte gjort en film sedan 2014 – och verkar inte sugen på att göra en comeback.

Cameron Diaz har inte gjort en film sedan 2014 – och verkar inte sugen på att göra en comeback.

TT
Cameron Diaz har inte gjort en filmroll sedan 2014 – och verkar av allt att döma inte sugen på att ställa sig framför kameran inom kort.
Nu berättar hon varför.
20 februari, 2021

Det har gått sju år sedan Cameron Diaz gjorde en film senast. Det året syntes hon i komedierna Annie, Sex tape och The other woman. För sitt arbete i de produktionerna tilldelades hon Alliance of women film journalists skämskuddepris i kategorin ”skådespelerska i störst behov av en ny agent”. Hon tilldelades också en utmärkelse på Golden raspberry awards.

Med ett sådant mottagande är det kanske inte konstigt att man tröttnar, och det var precis vad Cameron Diaz gjorde. Efter att Annie släpptes tog hon en paus från skådespeleriet, och 2018 berättade hon att det fick vara nog, hon pensionerade sig från yrket.

Därför slutade Cameron Diaz

Två år efter pensionen talade Cameron Diaz ut i en intervju med Vanity fair om anledningen bakom beslutet. Det handlade helt enkelt om att hon inte orkade vara offentlig längre.

– Jag är känslig för vissa energier och andra inte, men jag får den överväldigande energin av uppmärksamhet mot mig. Jag stannade, tog en ordentlig titt på mitt liv och såg vad jag hade saknat, säger hon.

Cameron Diaz har dock inte slutat jobba. Nu har hon lanserat vinmärket Avaline, som hon berättar om i en intervju med SiriusXM-program Quarantined with Bruce. Där får hon också frågan om hon kan tänka sig att komma tillbaka till filmindustrin igen.

– Det är inget som jag siktar på, men om jag kommer? Jag vet inte, jag har ingen aning. Kanske, man ska aldrig säga aldrig, men jag kan inte föreställa mig att vara en mamma som under mitt barns första år behöva tillbringa tid på en filminspelning som tar upp 14-16 timmar av min dag, säger hon.

”Jag skulle inte klara av det”

Det var i slutet av 2019 som Cameron Diaz och maken Benji Madden fick sitt första barn, dottern Raddix.

– Jag skulle inte klara av det. Jag hade inte kunnat vara den mamma som jag är nu om jag valt att bli det vid någon annan tidpunkt i livet. Jag känner så för de många mammor som inte kan, som måste gå till jobbet eller vad de nu gör, säger hon också.

Det verkar alltså som att vi kommer få vänta ett tag till innan Cameron Diaz kommer tillbaka. Om hon nu gör det alls.

Foto: TT

Läs mer:

Cameron Diaz nya lyxhus i Beverly Hills – se bilderna

Därför lämnade Cameron Diaz Hollywood

11 kändispar som förlovat och gift sig snabbt

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: