Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Cajsalisa Ejemyr bytte karriär efter succén – så lever hon idag

16 jan, 2022 
AvJessica Rådne
AvJessica Rådne
FotografTT
cajsalisa ejemyr
Cajsalisa Ejemyr var ett av 90-talets stora affischnamn. Efter en framgångsrik karriär som skådis och artist valde hon att sadla om. Så lever stjärnan idag.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Så gick det sen för skådespelarna i RederietBrand logo
TV: Så gick det sen för skådespelarna i Rederiet

Cajsalisa Ejemyr, 43, slog igenom som skådespelare i långköraren Skilda världar på TV4 1996. Därefter följde en imponerande såpakarriär med roller i så väl Vita lögner som Nya tider.

cajsalisa ejemyr och robyn 1997
Cajsalisa Ejemyr kom fyra i Melodifestivalen med ett bidrag skrivet av artistkollegan Robyn.

Parallellt med tv-karriären satsade Cajsalisa på musik. År 1997 tävlade hon i Melodifestivalen med bidraget Du gör mig hel igen, skrivet av Robyn. Samma år kom debutplattan Först nu. Två album senare lämnade Cajsalisa rampljuset.

Annons

Idag ser hennes liv helt annorlunda ut.

Poserade på tidningomslag med gravidmage

Cajsalisa Ejemyr och Carlos Rojas 2009
Cajsalisa Ejemyr och exmaken Carlos Rojas var gifta 2007-2009.

Cajsalisa har tre barn; en son född 1999 som hon fick med Bo Kaspers orkester-trummisen Fredrik Dahl, och tvillingarna Mateo och Julian födda 2007 som kom till under äktenskapet med exmaken Carlos Rojas. När hon var gravid med äldsta sonen, valde Cajsalisa att posera på omslaget av herrtidningen Silikon.

– Jag fick äntligen uppleva att min kropp verkligen var till för något viktigare och större. Att mina bröst och min mage faktiskt hade en verklig och viktig uppgift. Det handlade om en nyvunnen fascination inför den egna kroppen, har Cajsalisa sagt om bilderna i en kommentar till Aftonbladet.

Annons

– Och jag antar att man kanske vill föreviga den? Att visa mig naken som gravid handlade ju såklart om att leka med Demi Moore-idén. Jag upplevde en stolthet över min kropp just då som jag aldrig känt förut och var lite hög på det, därmed också övertalbar till denna omslagsidé som inte var min, sa hon vidare.

Cajsalisa Ejemyr skolade om sig till präst

Efter åren på scen och framför kameran satte sig Cajsalisa i skolbänken. År 2008 började hon studera teologi vid Ersta Sköndal Bräcke högskola i Stockholm. Vid sidan av studierna har Cajsalisa föreläst om sina upplevelser av att vara medberoende, att göra aktiva val i livet och att våga sätta gränser.

cajsalisa ejemyr
Cajsalisa Ejemyr arbetar som präst i Svenska kyrkan.

Idag är Cajsalisa bosatt i Stockholm innestad. Hon jobbar som präst i Högalids församling i Svenska kyrkan och driver vid sidan av det ett bolag med konsultuppdrag inom media, reklam, ljud, studio och evenemang.

Hennes tre barn har hunnit fylla 23 respektive 15 år.

Foto: TT

Källa: Aftonbladet, Svenska kyrkan

Se också: 5 snackisar från veckan som har gåttBrand logo
Se också: 5 snackisar från veckan som har gått

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons