Britney Spears tar paus från sociala medier – efter Free Britney-inlägget

Britney Spears

TT
Britney Spears Instagram har varit hett omtalad de senaste åren, inte minst i Free Britney-rörelsen. Nu berättar stjärnan att hon tar avstånd från sociala medier efter att ha berättat om förmyndarskapet.
10 augusti, 2021
TV: Här är allt du behöver veta om #Freebritney
1:32

Efter reklamen: TV: Här är allt du behöver veta om #Freebritney

(1:32)

Slå på ljud

Det är 13 år sedan Britney Spears omyndigförklarades. Under tiden har hennes Instagram-konto varit avgörande för Free Britney-rörelsens genomslag. Nu säger stjärnan att hon tar avstånd från sociala medier, direkt efter hon för första gången berättat för fansen om förmyndarskapet.

Förmyndarskapet över Britney Spears

Sedan Britneys pappa Jamie Spears tog över förmyndarskapet 2008 har han varit ansvarig för Britneys hälsa och ekonomi. 2019 gick han tillfälligt av förmyndarskapet vilket nu Britney påbörjat en rättsprocess för att bli permanent. Efter att dokumentären blivit uppmärksammad.

Under rättegången i Los Angeles den 23 juni berättade Britney om att hon tvingats uppträda mot sin vilja, inte fått något privatliv eller skaffa fler barn eftersom förmyndarna inte tillåter henne att ta ut sin spiral.

Nu kräver hon att återfå kontrollen över sitt liv och sina tillgångar på 50 miljoner dollar som hennes pappa fortfarande är förmyndare över.

Postade Free Britney flagga på Instagram

Tidigare i år publicerades New York Times dokumentär Framing Britney Spears som skildrar förmyndarskapet och Free Britney-rörelsen som växt sig global. Rörelsen har också visat sin oro för Britney efter vad de ansett vara kryptiska inlägg från stjärnan på Instagram och tolkat dem som kodord och ett rop på hjälp för hennes situation.

Nyligen pratade Britney om förmyndarskapet för första gången på sociala medier och strax efter postade hon även en video med en chockrosa Free Britney-flagga.

"Gud titta på den där flaggan! Liksom min flagga framför den amerikanska flaggan? Japp jag tutar i mitt egna horn... är det fel?” skriver stjärnan.

”I mitt tidigare inlägg sa jag att ni vet om min situation, men låt mig förtydliga att ni bara vet hälften av det. Och för er som säger att jag borde vara försiktig med vad jag lägger upp... om du verkligen tänker på vad jag varit med om, tro mig, så har jag varit väldigt försiktig.
En dag kommer jag leva på gränsen.” fortsatte hon.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Tar avstånd från sociala medier

Men nu lägger hon upp ytterligare en inlägg på Instagram där hon berättar att hon tar ett steg tillbaka från sociala medier.

”I ett system där jag känt fullständig hopplöshet så länge har jag åtminstone haft en plattform att dela.” skriver stjärnan.

”Men olyckligtvis har nyheterna sagt ganska hemska saker och elaka lögner om mig så jag kommer från och med nu vara mindre aktiv och posta mindre saker.” meddelar Britney Spears på sin Instagram.

TV: Se Britney Spears karriär i bilder
1:21

Efter reklamen: TV: Se Britney Spears karriär i bilder

(1:21)

Slå på ljud

Foto: TT, Instagram