Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Britney Spears kritik mot nya dokumentären: ”Hyckleri”

06 maj, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
Fansen menar att kritiken inte kommer från Britney Spears själv.
Tidigare i år kom den mycket omtalade Framing Britney Spears ut.
Nu har BBC släppt en till dokumentär om superikonen, och det är huvudpersonen inte speciellt nöjd med.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Britney Spears karriär i bilderBrand logo
Britney Spears karriär i bilder

I februari släpptes Framing Britney Spears som bland annat handlar om hur artisten påverkats av sitt kändisskap och utnyttjats av personer i hennes närhet. Dokumentären fick mycket uppmärksamhet och lade bensin på Free Britney-elden, en rörelse som handlar om att stjärnan ska få tillbaka rätten till sitt eget liv efter att hon blivit omyndigförklarad.

Nu har också brittiska BBC kommit med en dokumentär om henne. The battle for Britney: fans, cash and a conservatorship heter den och tar upp samma ämnen som den tidigare.

Kritiken mot dokumentärfilmen

Ett par dagar efter att filmen släpptes kommenterades den på Britney Spears Instagramkonto.

Annons

”2021 är definitivt mycket bättre än 2020 men jag kunde aldrig ana att det skulle vara SÅ HÄR! Så många dokumentärer om mig i år, med andra personers uppfattning om mitt liv... Vad ska jag säga... Jag är djup smickrad!”, börjar inlägget och tar sedan en vändning:

”De här dokumentärerna är hyckleri... De kritiserar media och gör sen samma sak själva? ”, står det i inlägget.

Det fortsätter med att berätta om att Britney Spears visst haft tuffa stunder i sitt liv, men också haft många fler otroliga stunder.

”Jag tror att världen är mer intresserad av det negativa! Jag menar... är inte tanken att det ska vara en rörelse och ett samhälle om FRAMTIDEN? Varför ta upp de mest negativa och traumatiska stunderna i mitt som var evigheter sen? Jag menar JÄKLAR... Med en lättare ton... här är en video där jag dansar”, står det i inlägget.

Följarnas oro: inte Britneys egna ord

Hur tar då Britney Spears fans detta? Jo, med en stor skopa skepsis. De flesta kommentarerna menar nämligen att de är någon annan än superstjärnan själv som lagt ut detta.

”Ge tillbaka telefonen till Britney”, skriver en följare.

”Jag tror ärligt talat fortfarande inte att det är hon som talar i inläggen...”, menar en annan, och en tredje kommer med en uppmaning.

”Säg det på live så kan vi tro på dig”.

Foto: TT

Annons