Britney Spears ansöker om ny förmyndare efter pappa Jamie

25 mar, 2021 
AvJessica Rådne
britney spears på röda mattan
Britney Spears vill att pappa Jamie ska lämna rollen som hennes förmyndare. Via sin advokat har stjärnan ansökt om att istället få Jodi Montgomery som beslutsfattare.
Annons
Britney Spears karriär i bilder
Britney Spears karriär i bilder

Sedan 2008 har popstjärnan Britney Spears, 39, varit omyndigförklarad då hon inte ansetts lämplig att fatta egna beslut kring sitt privatliv och sin ekonomi. Rollen som förmyndare har legat på hennes pappa Jamie Spears. År 2019 klev han ned från uppdraget tillfälligt av hälsoskäl och en kvinna vid namn Jodi Montgomery tog över stafettpinnen.

Nu vill Britney att det förblir så, skriver Variety.

Britney spears Vill att Jodi Montgomery tar över

Det är Britney Spears advokat Samuel Ingham som har skickat in Britneys ansökan om att få behålla den licensierade förmyndaren Jodi Montgomery. Uppdraget innebär saker som att boka in läkarbesök, övervaka vilka besökare som Britney får ta emot och hur säkerheten runt henne ska se ut. Viktiga beslut kring Britneys privatliv, med andra ord.

Annons

Vad gäller stjärnans ekonomi är den fortsatt i pappans kontroll.

Pojkvännen Sam Asgharis ord om Jamie Spears

Sedan tidigare är det känt att Britneys inesta krets inte uppskattar pappa Jamies inblandning i hennes liv. Britneys pojkvän Sam Asghari har uttalat sig om förmyndarskapet och kallat Britneys pappa för ”en total skitstövel”. Efter att dokumentären Framing Britney släpptes tidigare i år skrev Sam på Instagram:

”Nu är det viktigt för människor att förstå att jag har noll respekt för någon som försöker kontrollera vårt förhållande och ständigt försöker förhindra oss”.

Upprop för att frita Britney Spears

I somras fick fansens upprop Free Britney ny fart. Allt sedan Britney Spears omyndigförklarades har fansen kämpat för att få henne ”fri” igen. Fansen är övertygade om att stjärnan far illa i pappans förmyndarskap och vill se henne stå på egna ben både mentalt och ekonomiskt. De hävdar att Britney sänder ut rop på hjälp i sina sociala medier där hon till exempel har kommunicerat genom att efter fansens uppmaning bära vissa färger på kläderna som ska signalera ”jag är i fara”.

Foto: TT

Källa: Variety

Annons
Innehåller annonslänkar