Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktips

Brita Zackari om musikhjälpen 2021:"bara att spänna fast sig och njuta av åkturen"

19 nov, 2021 
AvMoa Alfredsson
Tillsammans med Anis Don Demina och Oscar Zia leder ELLE-profilen Brita Zackari Musikhjälpen 2021. För ELLE berättar Brita om hur hon förbereder sig inför 144 timmar i glasburen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Allt du vill veta om Musikhjälpen i år - 2021Brand logo
Allt du vill veta om Musikhjälpen i år - 2021

Förra året under din programledardebut för musikhjälpen satt ni i en coronasäkrad lokal – hur känns det att vara i glasburen i år?

– Det känns jättekul. Det här är det roligaste jag har gjort efter mina barn. Sen blir det ju som en helt annan upplevelse både för att det är ett nytt år, för att jag gör det med nya personer i buren men också för att vi får vara i Norrköping. Det är jättespännande att se hur det kommer att bli.

Vad betyder det för dig att få jobba med det här projektet?

– Det är en enorm ära att få förtroendet ett år till. Musikhjälpen är också så mycket inte om programledarna. Det är både ”åh vad kul att jag får göra det igen” och ”fast det handlar inte om mig, Oscar och Anis.” Publiken är en så stor del av musikhjälpen. Det är också det som gör att det är så kul att jobba med. Vi som programledare är bara ett kärl, mer som en typ av konferencier som bara håller lite i ordningen – eller oordningen.

Annons

– Alla jobbar mot samma mål som är att engagera folk för en värld utan barnarbete. Det är absolut ingen tvekan i att ta ett sånt uppdrag för det är så mycket av en vinn-vinn-situation för alla. Utom kanske för Kalle som är ensam hemma med barn och gård i en vecka.

Brita om musikhjalpen 2021
Tillsammans med Anis Don Demina och Oscar Zia leder ELLE-profilen Brita Zackari Musikhjälpen 2021

Du leder musikhjälpen tillsammans med Anis och Oscar i år – hur känns det?

– Det är två underbara personer. Ett litet problem är bara att vi alla tre ligger ganska högt i energi och drar igång varandra. Sen tror jag att jag på grund av min ålder förväntas ha en modersroll vilket jag generellt i mitt liv är ganska dålig på i relation till alla andra förutom mina egna barn. Jag har ingen koll – jag vet inte var dina nycklar är. Vi är alla tre personligheter som inte säger nej till en konstig idé och det kommer nog visa sig.

Annons

Vad kan vi förvänta oss från årets produktion?

– Det kan jag inte säga för jag vet lika lite som ni. Vi har släppt två artister än så länge – Tove Styrke och Newkid. Newkid var förra årets mest önskade artist med råge och det jag vet är att han kommer bjuda på något helt sjukt. Tove Styrke kommer öppna hela musikhjälpen och Newkid kommer senare under veckan. Och båda har planerat något stort. Det kan vara så att jag också har en grej som jag vill att Oscar ska göra men det kan jag inte avslöja nu.

Brita Zackari

Hur förbereder du dig inför 144 timmar i glasburen?

– Jag förbereder mig genom att hänga med mina barn och familj så att de är jättetrötta på mig. Själva jobbet är svårt att förbereda sig på för det är så intensivt – man får verkligen veta vad kärnan i ens personlighet är. Man kan komma in med en tanke om att ”jag ska vara såhär” men efter ett tag har hela den fasaden bara tvättats bort. Det är väl som en klassisk realityserie på det sättet. Så det går inte att förbereda sig – man får bara spänna fast sig och njuta av åkturen.

Musikhjälpen sänds mellan 13 till 19 december i Sveriges Radio och på SvtPlay.

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Annons